Stroe consideră că victoria sa demonstrează că Băsescu şi PDL nu au pus copita pe România

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor la Colegiul 1, Radu Stroe, ţinut să mulţumească liderilor PNL şi PSD pentru sprijinul din campanie, menţionând că victoria sa demonstrează că în România nu se poate face orice, iar Traian Băsescu şi PDL nu au pus "copita" pe ţară până la viitoarele alegeri.

27 afișări
Imaginea articolului Stroe consideră că victoria sa demonstrează că Băsescu şi PDL nu au pus copita pe România

Stroe consideră că victoria sa demonstrează că Băsescu şi PDL nu au pus copita pe România (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Mulţumesc alegătorilor care au ieşit la vot - şi celor care au votat pentru şi celor care au votat contra, pentru că aşa se manifestă democraţia. Aş vrea să anunţ pe cale oficială victoria bunului simţ în faţa celor care credeau că li se cuvine totul în această ţară. Aş vrea să mulţumesc domnului Crin Antonescu, preşedintele PNL, primarului Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman. Nu în ultimul rând trebuie să mulţumesc preşedintelui Organizaţiei PSD Sectorul 1, lui Dan Tudorache", a susţinut Radu Stroe, după anunţarea rezultatelor numărătorii paralele a PNL, care indicau victoria sa cu 70% în faţa candidatului PDL Honorius Prigoană.

Liberalul a ţinut să menţioneze că "testul" despre care vorbea în campania electorală este un test prin care PNL Bucureşti şi PSD Sector 1 au încercat să demonstreze că "în ţara asta nu se poate face orice".

"Este un semn pozitiv pentru toată ţara, pentru toate organizaţiile PNL, şi pentru toate organizaţiile celorlalte partide care cred că Traian Băsescu şi PDL au pus "copita", cum se zice, şi nu o vor mai ridica până la alegerile viitoare. E o eroare. Iar acest test demonstrează că este o eroare. (...) Această înţelegere politică cu PSD nu are nimic de-a face cu imoralitatea politică, cum vor unii să zică", a afirmat Stroe.

El a adăugat că primul său gând, după ce va deveni deputat, va fi acela de a se duce pe Bulevardul Petrila, să explice că "nenorocirea de acolo este cauzată de mofturile fostului primar general al Capitalei, Adriean Videanu, care a dorit să treacă acea zonă în administrarea Capitalei şi în vreme ce Andrei Chiliman se ocupa de Chitila, de Bucureştii Noi, şi le băga instalaţii de apă şi canalizare, de această zonă nu s-a putut ocupa".

"Am înţeles astăzi că mingea se plimba între Capitală şi Sectroul 1. Nu e adevărat. Problema era la Capitală. Cei care au ţinut această zonă, din raţiuni şi considerente pe care nu este momentul să le discutăm acum, vor trebui într-un fel sau altul să dea socoteală. Au şi dat socoteală astăzi, de fapt, prin votul exprimat la aceste alegeri, chiar dacă votul a arătat un pic diferit", a adăugat Radu Stroe.

Întrebat cum va sărbători victoria, Stroe a replicat: "Cu mult echilibru!".

"Ştiu că unora nu le place nici echilibrul, ca şi înţelepciune", a conchis liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici