SUA condamnă acţiunile de reprimare a protestelor paşnice, după ce mai mulţi activişti şi-au pierdut viaţa în Irak

  • SUA condamnă asasinarea la comandă a protestatarilor anti-guvernmentali şi activiştilor irakieni
  • Premierul irakian se află în vizită oficială la preşedintele Donald Trump
  • ONG-urile pentru drepturile omului afirmă că sute de oameni au fost ucişi
174 afișări
Imaginea articolului SUA condamnă acţiunile de reprimare a protestelor paşnice, după ce mai mulţi activişti şi-au pierdut viaţa în Irak

Sursa foto: profimedia

Statele Unite şi-au exprimat public nemulţumirea privind asasinatele la comandă întreprinse împotriva activiştilor societăţii civile din Irak. ONG-urile pentru drepturile omului au tras un semnal de alarmă înaintea vizitei oficiale a premierului irakian Mustafa al-Kadhimi la Casa Albă.

"Suntem scandalizaţi de asasinatele care vizează activiştii sociali şi de atacurile asupra protestatarilor din Basrah şi Bagdad", afirmă printr-o declaraţie oficială purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus.

SUA estimează că peste 600 de activişti şi protestatari au murit în asasinatele comandate de la începutul lunii octombrie, atunci când protestele au luat amploare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici