Sulfina Barbu: Boc ar trebui înlocuit cu un tehnocrat din zona "corporatistă" sau "bancară"

Deputatul PDL Sulfina Barbu susţine, într-o declaraţie la Europa FM, că PDL are nevoie de o decuplare a funcţiilor de preşedinte de partid şi de premier, iar Emil Boc ar trebui înlocuit cu un tehnocrat din zona "corporatistă" sau "bancară", fiind necesar un nou Guvern.

25 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Boc ar trebui înlocuit cu un tehnocrat din zona "corporatistă" sau "bancară"

Sulfina Barbu: Boc ar trebui înlocuit cu un tehnocrat din zona "corporatistă" sau "bancară" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Barbu se declară partizan al separării funcţiei de preşedinte PDL de cea de premier, apreciind, în context, că susţine ideea înlocuirii lui Emil Boc cu un prim ministru tehnocrat, din zona "corporatistă sau bancară", care să se bucure de respect.

"
Eu cred că, în acest moment, Partidul Democrat Liberal are nevoie de o decuplare a celor două funcţii. Şi am să şi explic de ce. În primul rând, eu am susţinut, şi deocamdată nici nu mi-am schimbat părerea, că este necesar să facem o schimbare la nivel guvernamental, pentru că încrederea populaţiei în Guvern este foarte mică. O relansare a actului de guvernare cred eu că nu mai poate fi făcută în aceeaşi formulă. Pentru că încrederea înseamnă oameni. Şi orice măsură economică vrei să iei trebuie să aibe încredere din partea populaţiei. Scurt. În situaţia această, eu cred că partidul ar trebui să se gândească la o altă formulă guvernamentală... Inclusiv prim-ministru. Alt Guvern, cu un program, pentru că vii în faţa Parlamentului şi trebuie să iei şi pe programul de guvernare", a spus Sulfina Barbu la Europa FM.

Ea menţionează că este important ca acest technocrat să vină din zonă economică. "Nu ştiu, din zonă corporatista, din zonă bancară. Să reprezinte pentru mediul de afaceri o garanţie că este un bun cunoscător al măsurilor economice, al economiei, dar din realităţi, şi nu din cărţi, şi o garanţie că va aplică măsurile respective în cunoştinţă de cauza. Eu aşa cred", susţine Barbu.

Pe de altă parte, ea afirmă că PDL a dat dovadă de lipsă de voinţă politică atunci când nu i-a sancţionat pe membrii care au afectat imaginea partidului prin implicarea în diferite scandaluri.

"Ceea ce nu s-a adoptat, ieri (sâmbătă, la şedinţşa CNC al PDL, n.r.), este acel «automat». Nici eu nu pot sa fiu de acord cu o suspendare sau excludere automata din partid. Pentru ca atunci nu-şi mai are rostul Comisia Naţionala de Integritate. Care a fost adoptată în statut şi care, prin noul statut are atributii foarte clare. Şi scrie negru pe alb că se poate autosesiza şi poate să dea decizii care să nu mai poată fi atacate", susţine Barbu.

"Viitoarea conducere trebuie să spuna clar, să asume şi să spună răspicat că aceste lucruri vor fi aplicate şi nu rămân doar scrise pe hârtie. Eu cred că acesta este un lucru corect care s-a întamplat în Partidul Democrat Liberal", mai susţine Barbu.

Ea menţiona, la mijlocul lunii februarie, că pentru perioada următoare ar fi potrivit un premier tehnocrat cu "un puternic profil de economist şi cunoscător al mediului de afaceri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici