Suma impresionantă pe care o pierde judeţul Arad după „Revoluţia fiscală”

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a transmis, sâmbătă, că judeţul pierde, după modificările aduse Codului Fiscal, aproximativ 35 de milioane de euro, acesta avertizând să vor fi administraţii locale care nu vor avea bani de salarii şi altele care vor intra în insolvenţă.

2575 afișări
Imaginea articolului Suma impresionantă pe care o pierde judeţul Arad după „Revoluţia fiscală”

Suma impresionantă pe care o pierde judeţul Arad după „Revoluţia fiscală”

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, arată că judeţul pe care îl conduce pierde aproximativ 35 de milioane de euro, după „Revoluţia fiscală”, ceea ce înseamnă circa 80 de euro de la fiecare arădean.

„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului aduce judeţul Arad, toate orasele şi comunele din judeţ, într-un blocaj total! Am cerut aparatului de specialitate din CJA o simulare a reducerii sumelor repartizate din sumele defalcate din impozit pe venit urmare a modificării procentului de la 16% la 10%, pentru a înţelege impactul asupra localităţilor din judeţ. Simularea s-a făcut în două variante: varianta1 - salariile bugetarilor vor rămâne aceleaşi ca acum, după 1 ianuarie 2018. Scăderea bugetului faţă de 1 ianuarie va fi de 37,5%, adică de 36,3 milioane de euro. Varianta 2 - salariile bugetarilor vor creşte cu 25% după1 ianuarie 2018, pentru a acoperi trecerea contribuţiei de la angajator la angajat. In această situaţie, scăderea bugetului judeţului va fi de 31,9% faţă de 1 ianuarie 2017, adică de 30,9 milioane euro”, arată preeşdintele CJ Arad.

Cionca avertizează că în condiţiile actuale, 30 la sută din primăriile din România nu vor avea suficiente fonduri pentru salarii, în timp ce 3 la sută vor intra în insolvenţă.

„Bugetele de investiţii sunt puse în pericol, proiectele rămân fără finanţare, iar comunităţile locale sunt condamnate să trăiască la limita subzistenţei. Din calculele făcute reiese că 30% din primăriile din România nu vor avea fonduri suficiente pentru salarii, în timp ce 3% vor intra în insolvenţă. Având în vedere că administraţiile locale au angajate o serie de lucrări în urma unor proiecţii de buget multianuale, bugetele de investiţii sunt puse în pericol, proiectele nemaiavând finanţare. Cu siguranţă, administraţiile locale vor intra în grevă, dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce le revine, astfel încât bugetele să nu fie diminuate cu 60%”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici