Băsescu s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă. Cei doi au discutat 25-30 de minute - FOTO

Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele SUA, Barack Obama au purtat discuţii, marţi, la Casa Albă, în prezenţa vicepreşedintelui american Joe Biden, la o parte a întâlnirii fiind prezenţi reprezentanţi ai delegaţiei României, în frunte cu miniştrii Oprea şi Baconschi.

4889 afișări
Imaginea articolului Băsescu s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă. Cei doi au discutat 25-30 de minute - FOTO

Băsescu s-a întâlnit cu Obama la Casa Albă. Cei doi au discutat 25-30 de minute - FOTO (Imagine: www.stirileprotv.ro)

Oficialii români prezenţi care au fost prezenţi la o parte a întâlnirii preşedintelui Băsescu au fost ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, şef al echipei de negociere a acordului semnat marţi cu SUA. Partea americană a fost reprezentată de preşedintele Obama şi de vicepreşedintele Biden.

Ulteriror, discuţiile au continuat într-o formulă restrânsă, între preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden.

Surse din delegaţia română declarau pentru MEDIAFAX că întâlnirea dintre preşedintele american, Barack Obama şi preşedintele român, Traian Băsescu, a durat 25-30 de minute, fiind urmată de o discuţie tete-a-tete a şefului statului român cu vicepreşedintele SUA Joe Biden.

O parte din delegaţia de ziarişti care îl însoţeşte pe şeful statului nu a avut acces la Casa Alba.

Anterior întâlnirii cu Obama, Băsescu a avut o primă întrevedere cu vicepreşedintele american Joe Biden la Casa Albă, cei doi discutând subiecte de interse bilateral, inclusiv despre scutul antirachetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici