Surupăceanu (PSD): Grupuri de interese PDL sunt implicate în afacerea cu droguri uşoare

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a susţinut, duminică, într-o conferinţă de presă, că anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate în mod direct de afacerea cu droguri uşoare, el precizând că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară în acest sens.

89 afișări
Imaginea articolului Surupăceanu (PSD): Grupuri de interese PDL sunt implicate în afacerea cu droguri uşoare

Surupăceanu (PSD): Grupuri de interese PDL sunt implicate în afacerea cu droguri uşoare (Imagine: Camera Deputaţilor)

Surupăceanu şi-a motivat acuzaţiile prin faptul că Guvernul Boc a emis o OUG privind interzicerea plantelor şi produselor etnobotanice care permitea comercianţilor să îşi distrugă singuri stocurile de droguri uşoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestora posibilitatea de a-şi vinde marfa pe piaţa neagră.

El a arătat că operaţiunile sunt deja făcute sub forma lichidărilor de stocuri la preţuri foarte mici şi prin antedatarea facturilor de vanzare faţă de termenul de intrare în vigoare a respectivei OUG.

Surupăceanu a precizat că, în acest fel, niciun gram de drog uşor nu va ajunge să fie distrus.

"Aceasta este devărata motivaţie a guvernul Boc de a promova o asemena OUG după ce Parlamentul a votat Legea anti-drog. În lege nu era specificat acest ajutor de zece zile, cu ghilimele de rigoare, acordat comercianţilor de droguri pentru a-şi lichida stocurile. În schimb, în ordonanţa guvernului Boc există acest ajutor", a spus Surupăceanu.

El a arătat că în august 2009 premierul Emil Boc a refuzat să semneze OUG de interzicere a drogurilor uşoare, iniţiată de ministrul Sănătăţii de atunci, Ion Bazac, şi, în paralel, în septembrie 2009 Comisia prezidenţială de analiză a riscurilor sociale recomanda opiniei publice consumul de droguri uşoare.

"Avem de-a dace cu implicarea a două dintre cele mai importante instituţii ale statului - Guvernul şi Preşedinţia - în favorizarea şi susţinerea consumului de droguri uşoare", a spus Surupăceanu.

El a adăugat că, în aceste condiţii, există probabilitatea ca şi informaţiile potrivit cărora din afacerea cu droguri uşoare s-au finanţat cheltuielile de campanie ale lui Traian Băsescu şi ale PDL.

Surupăceanu a solicitat instituţiilor statului să lămurească aceste acuze, el precizând că, în mod normal, Garda Financiară şi Poliţia ar fi trebui să se sesizeze imediat după emiterea OUG în scopul de a face controale inopinate la comercianţi, pentru a identifica stocurile de droguri uşoare, a le sigila şi a le distruge în laboratoare, sub controlul statului.

El a subliniat că sub nicio formă distrugerea stocurilor de droguri nu trebuia lăsată la îndemâna comercianţilor, al căror scop este de a face profit

Surupăceanu a precizat că va strânge semnături de la colegii săi parlamentari pentru a solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să verifice implicarea PDL sau a politcienilor din PDL în afacerea drogurilor uşoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici