Szasz Jeno: UDMR a stricat imaginea maghiarimii din România

Preşedintele PCM, Szasz Jeno, a afirmat, duminică, faptul că UDMR a dat dovadă de un "comportament de moravuri uşoare", care a prejudiciat grav imaginea comunităţii maghiare din România, şi a adresat românilor rugămintea de a nu judeca populaţia maghiară după atitudinea liderilor Uniunii.

131 afișări
Imaginea articolului Szasz Jeno: UDMR a stricat imaginea maghiarimii din România

Szasz Jeno: UDMR a stricat imaginea maghiarimii din România (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe mine, în calitate de cetăţean maghiar, nu în cea de politician, m-a deranjat comportamentul liderilor UDMR, toate târguielile pe care le-au făcut cu partidele politice doar de dragul de a fi la guvernare. Au trădat înţelegerea cu PSD, făcută în urmă cu patru ani, pentru a face o alianţă cu Traian Băsescu. Acum doi ani au făcut o nouă coaliţie cu PSD, PRM şi PNL pentru înlăturarea preşedintelui României. Este bine că în politică oamenii mai au memorie, în politică trebuie să fii consecvent", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM).

Szasz Jeno a afirmat că atitudinea de care a dat dovadă UDMR nu îi reprezintă pe maghiarii din România, lucru care s-a putut observa la alegerile parlamentare, când doar o treime din electorat i-a acordat votul de încredere Uniunii.

"În urmă cu câţiva ani, maghiarii au trimis la guvernare o «domnişoară» (UDMR - n.r.) frumoasă, neîntinată. Din păcate, de-a lungul anilor, s-a dus când cu un bărbat, când cu altul, şi acum a ajuns pe dinafară. Cetăţeanul maghiar simplu este deranjat de comportamentul de moravuri uşoare al UDMR, care i-a stricat imaginea. Declaraţiile liderilor Uniunii, potrivit cărora UDMR a cucerit secuimea, nu sunt reale. Prezenţa la vot a electoratului maghiar a fost de aproximativ o treime, ceea ce înseamnă că din patru maghiari trei nu au mai votat pentru UDMR", a precizat preşedintele PCM.

Potrivit sursei citate, intrarea UDMR în opoziţie poate să fie binevenită pentru comunitatea maghiară. În opinia lui Szasz, de abia de acum încolo reprezentanţii Uniunii vor putea să se ocupe în mod real de rezolvarea problemelor comunităţii pe care o reprezintă, în condiţiile în care, dacă nu va obţine rezultate vizibile, Uniunea îşi va pierde definitiv credibilitatea în faţa alegătorilor.

Preşedintele PCM a adăugat că atitudinea manifestată de UDMR în săptămânile care au urmat alegerilor parlamentare este străină de comportamentul maghiarilor şi a lansat şi o rugăminte către români, aceea de a nu judeca întreaga comunitate maghiară în funcţie de conduita UDMR.

"Noi, maghiarii obişnuiţi, suntem cunoscuţi de români, fie ei oameni de afaceri sau turişti care ne vizitează, drept oameni cinstiţi, cu coloană vertebrală şi mai ales ca oameni care îşi respectă cuvântul dat. De aceea susţin cu fermitate că atitudinea UDMR este absolut străină de cea a comunităţii maghiare. Ne întristează manifestările Uniunii şi chiar dorim să atragem atenţia românilor că noi, maghiarii simpli, am rămas aşa cum ne ştiu: oneşti şi loiali", a concluzionat Szasz Jeno.

Citeşte şi:

Boc: Reprezentarea în Guvern va fi între PDL şi PSD, UDMR va avea secretari de stat

Geoană: Posturile pe care le va primi UDMR reprezintă problema PDL

Marko: Ori vom fi în Guvern, ori vom fi în opoziţie

Băsescu: Pe 22 decembrie avem Guvern

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici