Tabără: Cred că se va veni cu un program serios

Deputatul PDL de Timiş Valeriu Tabără, care a fost propus ministru al Agriculturii, a declarat, luni, că nu se aştepta la nominalizarea sa pentru această funcţie în Cabinetul Negoiţă şi speră ca întreaga echipă de miniştri să aibă "receptivitate la colegii parlamentari".

18 afișări
Imaginea articolului Tabără: Cred că se va veni cu un program serios

Tabără: Cred că se va veni cu un program serios (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este o propunere. O propunere ca toate celelalte şi decizia o va avea, desigur, Parlamentul României, că aşa este normal. Cred că va fi şi este o echipă bună. Cred că se va veni cu un program serios şi sper că va fi şi receptivitate la colegii parlamentari. (...) Nu mă aşteptam la această decizie. Eu sunt legat de o anumită experienţă", a spus Tabără.

Ministrul propus al Agriculturii a afirmat că prioritatea sa este reducerea importurilor şi reluarea exporturilor de carne.

"Problema numărul unu este reducerea importurilor. Vorbeam astăzi (luni - n.r.) cu patronatele din industria panificaţiei şi a cărnii că sunt şanse mari de reluare a exportului de carne, care ar fi un lucru excepţional", a afirmat Valeriu Tabără.

Conform acestuia, orice decizie care va fi luată, în cazul în care va ajunge ministru al Agriculturii, trebuie să fie analizată mai întâi.

"Este nevoie de o analiză foarte completă a ceea ce înseamnă şi proiecte, programe europene. Este vorba de a face imediat demersuri pentru sprijinirea anului agricol 2009. Şi mai sunt câteva lucruri care trebuie revăzute, dar deocamdată este o chestiune care merge pe zona analizei unei situaţii actuale de la care trebuie să pornească deciziile", a afirmat deputatul PDL de Timiş.

Valeriu Tabără a afirmat că o altă prioritate a sa este eliminarea intermediarilor dintre producătorii agricoli şi consumatori.

"Eu cred că există posibilităţi mari de a relua anumite negocieri şi de a putea să reaşezăm agricultura României într-o normalitate, în relaţia cu ea însăşi şi cu piaţa internă, pentru că sunt multe probleme legate de reducerea pieţei interne pentru producţia agricolă. Şi de ce nu, această relaţie între producător şi consumator, eliminarea acestor intermediari care denaturează întreaga piaţă a produselor agro-alimentare", a explicat Tabără.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici