Takacs Csaba, confirmat în funcţia de preşedinte executiv al UDMR

Takacs Csaba a fost confirmat în funcţia de preşedinte executiv al UDMR, în locul lui Kelemen Hunor, el fiind votat în unanimitate de Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), reunit, sâmbătă, la Târgu Mureş.

247 afișări
Imaginea articolului Takacs Csaba, confirmat în funcţia de preşedinte executiv al UDMR

Takacs Csaba, confirmat în funcţia de preşedinte executiv al UDMR (Imagine: Haaz Sndor/Mediafax Foto)

Takacs a fost confirmat ca preşedinte executiv interimar al UDMR cu 91 de voturi din tot atâtea exprimate.

El va îndeplini această funcţie în perioada în care Kelemen Hunor îşi va exercita mandatul de ministru.

După anunţul rezultatului votului secret al reprezentanţilor CRU, Takacs s-a declarat onorat de "asemenea încredere", care chiar îl "jenează".

CRU l-a confirmat, tot cu unanimitate de voturi, pe fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor Tanczos Barna în funcţia de vicepreşedinte executiv pentru administraţia locală, în care îl desemnase, la sfârşitul anului trecut, Kelemen Hunor.

Ambele numiri - a lui Takacs Csaba şi a lui Tanczos Barna - aveau nevoie de confirmarea, prin vot, a CRU.

Conform Statutului UDMR, o persoană nu poate îndeplini concomitent funcţia de preşedinte executiv şi o funcţie guvernamentală. La cererea lui Kelemen Hunor, Consiliul Permanent al Uniunii l-a suspendat din funcţia de preşedinte executiv pe perioada în care ocupă funcţia de ministru.

În urmă cu câteva săptămâni, la propunerea preşedintelui UDMR, Consiliul Permanent al Uniunii l-a însărcinat pe Takacs Csaba cu îndeplinirea atribuţiilor preşedintelui executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici