Tanczos revine: CE a iniţiat în urmă cu 5 ani procedură de infringement împotriva României

Ministrul Mediului, Tanczos Barna revine şi precizează că în urmă cu cinci ani Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva ţării noastre deoarece reţelele de apă şi canalizare nu sunt încă pe deplin dezvoltate: „Trebuie să încheiem acest proces cât mai curând posibil”.

702 afișări
Imaginea articolului Tanczos revine: CE a iniţiat în urmă cu 5 ani procedură de infringement împotriva României

Tanczos revine: CE a iniţiat în urmă cu 5 ani procedură de infringement împotriva României

„Nivelul de dezvoltare economică a unei societăţi este demonstrată prin accesul la utilităţile de bază, în special accesul la reţeaua de apă potabilă şi canalizare. România are deficienţe în acest domeniu, iar Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement în urmă cu 5 ani împotriva ţării noastre deoarece reţelele de apă şi canalizare nu sunt încă pe deplin dezvoltate. Deşi Comisia a lansat proceduri împotriva altor 18 state membre ale UE pe lângă România, trebuie să încheiem acest proces cât mai curând posibil”, anunţă pe Facebook Taczos Barna.

Ministrul Mediului precizează că, în prezent, în România există fizic 2.057 reţele de canalizare, din care 1.260 sunt funcţionale, la restul de 797 de sisteme fiind lucrări în diferite stadii de execuţie, iar în ceea ce priveşte situaţia dotării cu staţii de epurare a apelor uzate, au fost inventariate în total 831 staţii de epurare, din care 714 staţii de epurare funcţionale şi 117 staţii de epurare nefuncţionale, care funcţionează cu deficienţe sau la care nu este racordată populaţia.

„Azi discut cu primarii din zona Odorhei despre programul de guvernare, respectiv despre faptul că trebuie să găsim resursele necesare pentru a dezvolta comunităţile locale şi pentru a asigura accesul la utilităţile de bază. Tocmai din acest motiv Ministerul Mediului va aloca suma de 1 miliard de euro din PNRR pentru construirea reţelelor de apă şi canalizare, iar în POIM am alocat încă 318 milioane de euro pentru acelaşi scop. Acest demers este completat de programul <Anghel Saligny>, lansat recent de către Cseke Attila, ministrul dezvoltării. UDMR şi-a propus în momentul în care a intrat la guvernare să aloce toate resursele necesare în vederea susţinerii comunităţilor şi astfel să dezvoltăm localităţile, să modernizăm infrastructura şi să creştem nivelul de trai”, conchide Tanczos Barna.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici