Ţara care acuză Statele Unite ca i-a confiscat ventilatoarele pulmonare cumpărate pentru pacienţii cu coronavirus

  • Ministrul sănătăţii din Barbados a afirmat că Statele Unite ale Americii au confiscat 20 de ventilatoare pulmonare destinate pacienţilor cu coronavirus
  • Barbados are la dispoziţie doar 48 de ventilatoare la o populaţie de circa 277.000 oameni
  • Barbados este stat independent al British Commonwealth
1431 afișări
Imaginea articolului Ţara care acuză Statele Unite ca i-a confiscat ventilatoarele pulmonare cumpărate pentru pacienţii cu coronavirus

Ţara care acuză Statele Unite ca i-a confiscat ventilatoarele pulmonare cumpărate pentru pacienţii cu coronavirus

Autorităţile din statul insular Barbados, cu o populaţie de circa 277.000 locuitori, afirmă că guvernul Statelor Unite a confiscat 20 de ventilatoare destinate acestei ţări.
 
Afirmaţia a fost făcută de Jeffrey Bostic, ministrul Sănătăţii şi Bunăstării din statul insular care se confruntă până acum cu o răspândire limitată a coronavirusului. Doar 56 de oameni au fost diagnosticaţi pozitiv.
 
"Ventilatoarele au fost oprite în Statele Unite. Au fost plătite, dar oprite acolo. Încercăm să facem tot ce putem", a spus Bostic.
 
"Ventilatoarele pulmonare sunt probabil cele mai căutate lucruri în lume în această perioadă, iar Barbados se luptă cu alte 203 ţări pentru a obţine cât mai multe", a adăugat acesta.
 
Acelaşi ministru a mai spus că numărul actual de ventilatoare, 48, este suficient pentru moment, dat fiind că statul insular a diagnosticat doar 56 de pacienţi, nu toţi în stare gravă.
 
El a mai afirmat că au fost comandate alte 150 de ventilatoare din 5 ţări diferite.
 
Vineri, Donald Trump, preşedintele SUA, a semnat un act, Defence Production act, prin care a blocat exporturile de măsti de protecţie.
 
Săptămâna trecuta, SUA a fost acuzată de "piraterie modernă", după ce a oprit transporturile pentru un număr mare de măşti de protecţie.
 
Barbados Today scrie că celebra cântăreaţă Rihanna, născută în insulă, a donat 1.4 milioane dolari şi 5 ventilatoare pulmonare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici