Ţara cu un singur mort de COVID-19 ridică măsurile de carantină într-o săptămână. Cum a reuşit să păstreze controlul

  • Noua Zeelandă a raportat primul caz de COVID-19 pe 28 februarie, la două zile după România
  • După primele 28 de cazuri, autorităţile au închis graniţele pentru cetăţenii străini
  • Jacinda Ardern, premierul din Noua Zeelanda, a anunţat că restricţiile privind distanţarea socială ar putea fi ridicate într-o săptămână
10690 afișări
Imaginea articolului Ţara cu un singur mort de COVID-19 ridică măsurile de carantină într-o săptămână. Cum a reuşit să păstreze controlul

Ţara cu un singur mort de COVID-19 ridică măsurile de carantină într-o săptămână. Cum a reuşit să păstreze controlul

Noua Zeelandă a reuşit cu brio să controleze răspândirea epidemiei de coronavirus. În o lună şi jumătate, ţara insulară a pierdut un singur om din cauza COVID-19. În total, în Noua Zeelandă s-au îmbolnăvit 1.239 oameni din cele 5 milioane de cetăţeni neozeelandezi.
 
Prima îmbolnăvire cu COVID-19 a fost raportată de Noua Zeelandă la 28 febrarie, două zile după ce România a diagnosticat primul pacient cu coronavirus. Aproape trei săptămâni mai tarziu, după ce numărul bolnavilor a ajuns la 28 (19 martie), Noua Zeelanda a închis graniţele pentru cetăţenii străini, iar guvernul condus de Jacinda Ardern a emis măsuri de distanţare socială care separă familiile şi cuplurile care nu trăiesc împreună.
 
Premierul ţării a făcut apel la cetăţeni să aplice "bunul simţ" şi să reducă întâlnirile la minimum, ceea ce oamenii au şi făcut.
 
Pe de altă parte, deşi plănuiesc slăbirea restricţiilor pentru oamenii care trăiesc în Noua Zeelandă, autorităţile le vor întări şi mai tare pe cele pentru cei care vor să ajungă în această ţară. Astfel, toţi cetăţenii care se vor întoarce în Noua Zeelandă din alte state vor fi plasaţi în carantină timp de 14 zile, în timp ce oamenii fără cetăţenie nu vor primi permisiunea de a ajunge pe insulă.
 
CNN scrie că reuşita neozeelandezilor este combinată şi cu testarea. Ei au efectuat 51.165 teste într-o lună. Anglia, cu o populaţie de 13 ori mai mare, a efectuat doar 200.000.

Cum a procedat Noua Zeelanda

28 februarie - primul caz
14 martie - 6 cazuri / ţara a intrat în izolare timp de două săptămâni
19 martie - 28 cauri / străinilor le-a fost interzis accesul în ţară
23 martie - 102 cazuri / carantină totală
29 martie - primul deces şi singurul de până acum

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici