Tăriceanu: Am acceptat fără ezitare să mă supun testului poligraf, DNA încearcă să mă compromită

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că a acceptat ''fără ezitare'' să se supună testului poligraf în dosarul lui Bogdan Olteanu, acuzând DNA că încearcă să îl compromită prin informaţii neadevărate ''pe surse''.

2013 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am acceptat fără ezitare să mă supun testului poligraf, DNA încearcă să mă compromită

Tăriceanu: Am acceptat fără ezitare să mă supun testului poligraf, DNA încearcă să mă compromită

''În această dimineaţă m-am prezentat la sediul DNA pentru a răspunde întrebărilor procurorilor în calitate de martor, în dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu. După cum se ştie, în faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite părţilor: procurori, martori, avocaţi etc, să dezvăluie publicului conţinutul discuţiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligaţii legale, aşa cum s-a văzut la ieşirea mea de la audierea de la DNA. Din păcate, legea a fost respectată unilateral, doar de către subsemnatul, pentru că scopul vădit al conducerii DNA manifestat în ultima vreme este încercarea de a-mi compromite imaginea publică în perspectiva alegerilor parlamentare. Acest 'modus operandi' al conducerii DNA este posibil şi din cauza faptului că procurorii nu răspund în niciun fel pentru abuzurile pe care le comit'', a transmis Tăriceanu joi prin intermediul unui comunicat de presă.

El critică din nou faptul că presa fusese informată din timp despre ora exactă la care urma să aibă loc audierea sa, ''aşa încât imaginile în care preşedintele Senatului României intră la DNA să-şi facă efectul de imagine distructiv''.

''În loc să se preocupe de soluţionarea corectă a dosarelor, audierile unor politicieni la DNA s-au transformat în surse generatoare de invenţii şi zvonuri pentru presă şi de imagini insinuant-compromiţătoare. Lupta cu corupţia pentru care a fost înfiinţată DNA s-a transformat într-un paravan în spatele căruia se duce adevărata luptă partizană. Urmând această realitate notorie, nu m-a mirat nici faptul că din 'surse judiciare', adică din interiorul DNA, aşa cum au relatat mai multe televiziuni, s-au scurs o serie de aşa-zise informaţii. De exemplu, că nu am răspuns unor întrebări sub pretextul că nu-mi amintesc ş.a'', subliniază preşedintele Senatului.

El precizează că a acceptat propunerea procurorului privind testul poligraf.

''Am emis acest comunicat pentru că doresc să fie extrem de limpede pentru toată lumea: m-am prezentat în respectul legii la DNA, am răspuns cinstit şi cu bună-credinţă la întrebările procurorilor în dorinţa ca adevărul să iasă la iveală. De aceea am acceptat fără ezitare propunerea procurorului să mă supun de bună-voie testului poligraf, chiar dacă acesta nu este recunoscut drept probă în faţa instanţei. Altfel, nu aveam nicio obligaţie procedurală şi nimeni nu putea să-mi impună acceptarea acestui test. (...) Mai vreau să se ştie că nu voi ceda presiunilor şi încercărilor de intimidare şi discreditare, indiferent de la cine vin acestea'', este mesajul public al lui Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a ajuns, joi dimineaţa, la sediul DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul în care Bogdan Olteanu este cercetat în arest la domiciliu pentru că ar fi primit un milioan de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii pe lângă membri ai Guvernului. Anterior audierii, preşedintele Senatului a transmis un comunicat de presă.

"În această dimineaţă, la ora 09.00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitaţia a fost trimisă cu două zile în urmă, dar Preşedintele Senatului nu a făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informaţii spre presă în scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat şi este prezentă la DNA înaintea audierii", se preciza în comunicatul Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici