Tăriceanu: Am pregătit un proiect de acord cu PSD, negociem, nu ştiu când semnăm

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că partidul său a pregătit un proiect de acord cu PSD privind colaborarea la alegeri, pe marginea căruia încă se mai negociază, precizând că acesta nu va conţine nicio referire la modificarea legii electorale.

1106 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am pregătit un proiect de acord cu PSD, negociem, nu ştiu când semnăm

Tăriceanu: Am pregătit un proiect de acord cu PSD, negociem, nu ştiu când semnăm (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat când va semna un acord cu PSD în ceea ce priveşte alegerile, Tăriceanu a spus: "Nu ştiu să vă spun încă, o să semnăm. Vă pot spune că o să semnăm, am pregătit un proiect, discutăm în momentul de faţă pe marginea unui proiect de acord."

"Acordul, în principiu, trasează cadrul unei posibile colaborări pentru alegerile locale şi pentru mai departe, posibil şi parlamentare, nu ştiu încă, o să vedem, negociem", a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă la Parlament.

Întrebat dacă în acord sunt prevăzute unele primării sau alianţe cu PSD în consilii locale, Tăriceanu a spus că este vorba de un acord cadru politic şi că cele două partide pot face alianţe în consiiliile locale şi judeţene. "Avem un evantai larg de posibilităţi, putem să susţinem candidaţi comuni, putem să mergem pe liste separate", a spus copreşedintele ALDE.

Referitor la protocolul semnat între PSD şi UNPR, Tăriceanu a spus că "nu-l interesează" şi că ALDE nu a semnat un acord în acelaşi timp cu UNPR pentru că nu a considerat "util" un acord tripartit, ci bipartit.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat acest acord este necesar pentru că trebuie dată o direcţie organizaţiilor ALDE şi PSD. "Aşa considerăm noi, că trebuie în acest moment un astfel de document, de acord politic", a spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus acordul politic cu PSD nu va include şi o prevedere referitoare la schimbarea legislaţie electorale. "Ce legătură are sistemul de vot cu acordul privind colaborarea în alegeri? Sunt două lucruri cum e Casa Poporului cu Hotelul Intercontinental", a spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici