Tăriceanu anunţă discuţii în coaliţie, luni cu Dăncilă: Să vedem dacă putem modifica legea STS

Călin Popescu Tăriceanu a a anunţat că va avea o întâlnire, luni, cu Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre posibile măsuri pe care le poate lua Guvernul şi Parlamentul. Liderul ALDE a precizat că poate fi modificată legea STS sau procedurile de intervenţie în cazuri precum cel din Caracal.

388 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu anunţă discuţii în coaliţie, luni cu Dăncilă: Să vedem dacă putem modifica legea STS

Tăriceanu anunţă discuţii în coaliţie, luni cu Dăncilă: Să vedem dacă putem modifica legea STS

„Exact. Măsurile trebuiesc luate nu neapărat pentru a da satisfaţie, dar există o stare justificată de nemulţumire faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor. Trebuie să vedem pe partea Executivului, ce propune doamna premier, ce alte măsuri suplimentare putem identifica noi. De asemenea, legat de partea legislativă putem vedea dacă trebuie modificată legea STS, proceduri. E ceva de modificat? Fără îndoială Parlamentul va face cu promptitudine aceste lucruri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara la Antena 3, întrebat ce măsuri concrete va propune la şedinţa coaliţiei de luni.

Preşedintele ALDE a mai afirmat că în cazul din Caracal a fost o inacţiune foarte gravă din partea poliţiei şi a procuraturii. El a adăugat că procuratura e capabilă să smulgă un copil din sânul familiei, referindu-se la cazul Sorinei, însă nu e în stare să intervină când vine vorba de salvarea vieţii unei tinere.

„Rezultă, fără o analiză prea complexă ca să nu ne pierdem vremea în astfel de lucruri, că anumite instituţii în mod repetat nu îşi fac treaba. Aici mă refer în primul rând la STS. Aduceţi-vă aminte de accidentul aviatic din Apuseni, unde durata a fost depăşită în orice limită a rezonabilului, iar localizarea a fost făcută de nişte localnici, până la urmă. În al doilea rând, la Caracal am asistat la o inacţiunea extrem de gravă din partea poliţiei împreună cu procuratura. Procuratura e capabilă să smulgă copii din sânul familiilor, dar nu e capabilă să intervină când e vorba de salvarea unui copil”, a conchis Tăriceanu.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici