Tăriceanu: Ar fi caraghios să facem două congrese PNL, unul pentru statut, altul pentru alegeri

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că ar fi caraghios ca liberalii să organizeze două congrese în acest an, unul pentru statut, iar apoi altul pentru alegerea conducerii, precizând că subiectul modificării statutului nu a fost discutat oficial.

20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Ar fi caraghios să facem două congrese PNL, unul pentru statut, altul pentru alegeri

Tăriceanu: Ar fi caraghios să facem două congrese PNL, unul pentru statut, altul pentru alegeri (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Ar fi caraghios să facem un congres de modificare a statutului, iar după aia că facem un congres de alegeri. Dacă cineva a spus chestia asta cred că ar fi mai bine să se mai gândească", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a menţionat că este de acord cu modificarea statutului, dar nu vrea să facă "comentarii pe marginea unor speculaţii", comentând însă că propunerea lui Fenechiu este o "trăznaie".

"Când o să se pronunţe în mod oficial lucrurile legate de statut atunci o să fac comentarii. Până în prezent nu am auzit decât o trăznaie spusă de Relu Fenechiu. În general lumea merge înainte, el propune să mergem îndărăt. Eu cred că trebuie o reflecţie serioasă", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, liberalul a precizat că această chestiune a modificării statutului "nu s-a discutat oficial în partid".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că ar fi nevoie de un statut mai democratic care să permită PNL să acţioneze eficient şi rapid.

"Noi avem de asemenea nişte mutaţii semnificative de făcut, am obţinut un scor electoral semnificativ în marile oraşe, dar avem în multe dintre ele organizaţii slabe, care n-au capacitatea de a prelua acest mesaj important pentru noi, pe care alegătorii l-au dat la prezidenţiale. În sensul acesta, trebuie un statut care să permită partidului să acţioneze rapid, eficient, un statut mai democratic. N-am hotărât un calendar, vom discuta, vom face şi o Comisie pentru statut, vom stabili şi data congresului sau congreselor - am putea avea un cogres de statut, un congres de alegeri, le-am putea pune pe amdouă deodată. Nu avem niciun fel de presiune, e doar presiunea de a fi cât mai repede o maşină puternică şi eficientă de război total cu Traian Băsescu şi PD", a spus Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici