Tăriceanu: Aş opta pentru monarhie la revizuirea Constituţiei. Regele Mihai în Parlament a dat impresia unui adevărat om de stat

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constituţional, în contextul revizuirii Constituţiei în 2013, iar cea de-a doua opţiune pe care o sprijină este republica parlamentară.

2776 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Aş opta pentru monarhie la revizuirea Constituţiei. Regele Mihai în Parlament a dat impresia unui adevărat om de stat

Tăriceanu: Aş opta pentru monarhie la revizuirea Constituţiei. Regele Mihai în Parlament a dat impresia unui adevărat om de stat (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Tăriceanu a apreciat, duminică, într-o emisiune a postului Realitatea TV, că în 2013 va trebui realizată o revizuire a Constituţiei, care să se bazeze pe un consens al celei mai mari părţi a Parlamentului.

El a fost întrebat pentru ce fel de regim statal ar opta în acest context.

"Eu aş opta pentru monarhie, pentru că eu cred că monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern şi în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru că în plan intern am avea în monarh o persoană, o instituţie care nu are legături partinice cu cei de pe scena politică, deci este detaşat. (...) Anul trecut, văzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevărat om de stat", a susţinut Tăriceanu, completând că acesta a ţinut "un discurs al problemelor reale ale României".

"A doua opţiune e o republică parlamentară", şi-a mai declarat preferinţa fostul premier.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL a afirmat că în 2013 revizuirea Constituţiei ar trebui să se realizeze printr-un "consens" şi nu prin impunerea unei formule de către majoritatea parlamentară. "Această Constituţie trebuie făcută să dureze, nu vreau să ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani că venim cu alta", a mai spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici