Tăriceanu: Băsescu e într-un permanent freamăt, încercând mereu să arunce vina pe umerii altcuiva

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miecuri, pentru MEDIAFAX, că Traian Băsescu, cel care a dus în derizoriu funcţia prezidenţială, este într-un permanent freamăt încercând de fiecare dată să arunce vina pentru greşelile proprii pe umerii altcuiva, aşa cum face acum cu majorarea TVA.

20 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Băsescu e într-un permanent freamăt, încercând mereu să arunce vina pe umerii altcuiva

Tăriceanu: Băsescu e într-un permament freamăt, încercând mereu să arunce vina pe umerii altcuiva (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Băsescu este într-un permanent freamăt încercând de fiecare dată să arunce vina pentru greşelile proprii pe umerii altcuiva. Uită că în 2008 a trebuit să mă opun intenţiei pe care a avut-o de a majora în mod iresponsabil salariile pentru învăţământ cu 50%, lucru care ar fi dus România în situaţie de faliment economic", a declarat Tăriceanu.

El a subliniat că, în acest moment, şeful statului "aruncă vina pentru majorarea TVA" pe Legislativ şi pe Curtea Constituţională, şi nu pe Guvern, precizând că Executivul avea la îndemnână soluţia impozitării pensiilor.

"Acum am văzut tot astăzi că aruncă vina pentru majorarea TVA pe Parlament şi pe Curtea Constituţională. Deci, în mod interesant, nu e de vină Guvernul care a luat decizia, e de vină Parlamentul şi Curtea Constituţională şi la lucrul ăsta îi răspund foarte simplu că avea la îndemnână soluţia - dacă CC a respins micşorarea pensiilor cu 15%, aveau la îndemnână soluţia impozitării pensiilor, dacă aveau o problemă cu pensiile. Puteau să găsească soluţii, dar asta a vrut Guvernul şi, după cum se ştie din interiorul Guvernului şi al PDL, a răsuflat adevărul că Boc a fost cel care s-a opus acestei soluţii şi a optat pentru majorarea TVA", a afirmat fostul premier.

Liderul deputaţilor PNL a mai spus că, în opinia sa, politicienii fac "o mare greşeală" că stau tot timpul să comenteze declaraţiile "acestui individ care ocupă funcţia de preşedinte al României şi care, prin stilul pe care l-a practicat de 6 ani de zile, a dus în derizoriu funcţia prezidenţială".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că politicienii "au cumpărat" tot timpul voturi dând legi de asistenţă socială, "de multe ori când nu a trebuit", el susţinând că "cel mai mare jaf" legat de venitul bugetului de stat s-a făcut în perioada 2007-2008.

Traian Băsescu a mai declarat că speră ca, de la 1 ianuarie, Guvernul să nu majoreze din nou TVA, fără să fi impozitat toate veniturile, inclusiv pensiile.

"Nu cred că există venit în România care nu trebuie impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul să nu vină cu o altă măsură de genul mărim TVA cu câteva procente şi să nu introducă impozit pe orice venit, inclusiv pe pensii", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici