Tăriceanu: Bunicul meu mi-a spus că afaceri cu bani ştiu toţi proştii să facă

Preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a rememorat, marţi, la audierea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, o lecţie de business primită în anii `60 de la bunicul său, care i-a spus că „afaceri cu bani ştiu toţi proştii să facă”.

1134 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Bunicul meu mi-a spus că afaceri cu bani ştiu toţi proştii să facă

Tăriceanu: Bunicul meu mi-a spus că afaceri cu bani ştiu toţi proştii să facă

„Vă spun, ca om că am făcut aproape 15 ani business. Bunicul meu, care era negustor, la un moment dat vizita, în `68 a venit De Gaulle (Charles - n.r.) la Bucureşti şi am mers şi noi. Măi, dacă vine De Gaulle, vin americanii. Mi-a zis aşa - să ştii că afaceri cu bani ştiu toţi proştii să facă. Adică mă duc la bancă şi iau bani”, a declarat preşedintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, la audierea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Tăriceanu a mai spus că a sprijinit, în trecut, economia românească cumpărând titluri de stat şi că băncile preferă această variantă în loc să sprijine firmele.

„Băncile, în loc să finanţeze firmele, nu e mai simplu să cumpăr titluri de stat. Apropo, şi eu am finanţat economia românească, şi eu am cumpărat titluri de stat în 2008 şi nu pot să spun că regret. Am vorbit cu ceva timp in urmă cu un preşedinte de bancă care îmi spunea că are exes de lichiditate şi mi-a spus: mă duc pe pieţele străine. Cred că între operaţia facilă de a cumpăra titluri de stat şi a finannţa firmele, evident e mai grea a doua variantă”, a spus preşeditnele Senatului.

Preşedintele Senatului a făcut aceste declaraţii în timpul audierii guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, din Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici