Tăriceanu: Condamn absenteismul la respingerea OUG privind migraţia primarilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat absenteismul la votul din Camera Deputaţilor privind OUG care permite migraţia primarilor, spunând că sunt unii parlamentari care "nu ştiu unde le este locul", transmite corespondentul MEDIAFAX.

511 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Condamn absenteismul la respingerea OUG privind migraţia primarilor

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum vede respingerea în Camera Deputaţilor a OUG privind migraţia primarilor, Călin Popescu Tăriceanu a spus că o vede "prost".

"Respingerea în Camera Deputaţilor a OUG privind migrarea primarilor o văd prost, nu am cum să o văd altfel. E o problemă pe care nu mă pot face că nu o văd, a fost respinsă OUG, nu pentru că a fost un vot minoritar pentru propunerea legislativă, ci pentru că majoritatea nu este capabilă să îşi adune rândurile. Este un absenteism pe care îl condamn, acesta fiind motivul pentru care a fost respinsă ordonanţa. În momente de genul acesta, unii parlamentari nu ştiu exact unde le e locul", a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul OUG privind migraţia primarilor, iar Senatul este forul decizional.

"O să îmi revină mie rolul de a da ultimul răspuns. Sper să avem mobilizarea necesară când vom avea votul în plen la Senat. Va intra în procedură de urgenţă, poate dura o săptămână sau două", a spus preşedintele Senatului.

OUG 55/2014 este în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta permite aleşilor locali ca, într-un termen de 45 de zile, să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul.

Ordonanţa de urgenţă 55/2014 nu a trecut însă la vot, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, fiind înregistrate 195 de voturi "pentru", 109 voturi "împotrivă" şi 21 de abţineri.

Premierul Victor Ponta, care este şi deputat, a participat la vot, iar ulterior a declarat că nimeni din cei care au trecut deja de la un partid la altul nu-şi va pierde mandatul, el arătând că situaţia e valabilă şi pentru cei care au trecut la PNL sau PDL.

"Eu cred că nu-şi pierde nimeni absolut niciun mandat, nici cei care au trecut la PNL-PDL, pe care îi vedeţi că au trecut", a spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici