Tăriceanu critică Guvernul pentru oprirea programului prin care liceenii primesc gratis calculatoare

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a criticat Guvernul, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru stoparea programului prin care liceeni primesc gratis calculatoare, el afirmând că Executivul are "o incapacitate de a prelua proiecte utile din guvernările anterioare".

28 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu critică Guvernul pentru oprirea programului prin care liceenii primesc gratis calculatoare

Tăriceanu critică Guvernul pentru oprirea programului prin care liceenii primesc gratis calculatoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Secretarul de stat în relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a cerut, luni, în plen, respingerea Ordonanţei emise în 2008 de Guvernul Tăriceanu privind dotarea cu calculatoare tip desktop a unităţilor în care se desfăşoară învăţământul liceal şi profesional de stat.

Tăriceanu a luat cuvântul în plen, şi a spus că ar fi fost normal ca acest proiect să continue, sumele necesare pentru dotarea cu calculatoare tip desktop să fie prevăzute în bugetul Educaţiei Naţionale din 2009 şi să fie organizată o licitaţie.

"Acest proiect este extrem de util pentru formarea elevilor. Pe lângă programul «Cornul şi laptele», pe care copiii îl apreciază foarte mult, ar fi trebuit să ne gândim şi la alte programe care au şi o latură formativă. Constat cu regret incapacitatea Guvernului de a prelua proiectele utile ale fostului Guvern", a arătat Tăriceanu.

Secretarul de stat în relaţia cu Parlamentul Valentin Iliescu a precizat că Guvernul Boc nu poate pune la îndoială utilitatea acestui proiect, dar se pune problema financiară. El a precizat că Ordonanţa stabilea achiziţionarea a 445.500 de calculatoare tip desktop, iar sumele erau raportate la bugetul din 2009, fiind vorba de peste 643 milioane lei.

De aceea, Guvernul este de acord ca parlamentarii să respingă această ordonanţă.

Deputaţii vor vota în şedinţa de marţi Ordonanţa , comisia de specialitate a recomandat respingerea ei, Senatul a respins-o, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici