Tăriceanu: Dacă Toader recunoaşte că a greşit pe fond, îmi retrag şi eu acţiunea în instanţă

Fostul premier Tăriceanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că gestul lui Mircea Toader de a-şi retrage solicitarea de începere a urmăririi sale penale în cazul Sterling este incomplet, putând să renunţe şi el la acţiunea în instanţă împotriva acestuia dacă recunoaşte că a greşit pe fond.

26 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Dacă Toader recunoaşte că a greşit pe fond, îmi retrag şi eu acţiunea în instanţă

Tăriceanu: Dacă Toader recunoaşte că a greşit pe fond, îmi retrag şi eu acţiunea în instanţă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu apreciez că acest gest al lui Mircea Toader este o recunoaştere implicită a faptului că a greşit fundamental când a făcut această solicitare adresată Camerei, pentru că este total neîntemeiată pe fond, nu pe formă, nu în sensul în care dă el acum explicaţia că Parlamentul nu are ce să se amestece. (...) Dacă domnul Mircea Toader va fi dispus să recunoască faptul că a greşit pe fond, şi nu ca modalitate de acţiune politică, atunci şi eu sunt dispus să fac un gest similar şi să-mi retrag plângerea penală împotriva sa, care este în curs de soluţionare în justiţie", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că, probabil, Toader şi-a dat seama că "nu există niciun fel de bază" pentru învinuirea sa pe subiectul Sterling, drept pentru care a retras cererea, menţionând că doreşte ca prestigiul şi imaginea sa să fie reparate de democrat-liberal.

"El şi-a dat seama probabil că nu există niciun fel de bază pentru ca eu să fiu învinuit şi, de aceea, şi-a retras solicitarea, mai ales că eu am făcut o plângere penală pentru calomnie, ca urmare a iniţiativei pe care el a făcut-o, şi care poate să aibă urmări politice. Eu doresc ca prestigiul meu şi imaginea mea să fie reparate printr-un gest, pentru că domnul Toader a făcut un gest la jumătate, ca să spun aşa, pentru că, dacă nu spune în mod clar, răspicat, că este o eroare de apreciere pe problema de fond şi că de fapt acum face gestul ăsta pentru că el consideră că nu e treaba Parlamentului, sunt în situaţia în care trebuie să-mi menţin acţiunea pe care am iniţiat-o în justiţie", a apreciat liberalul.

Pe de altă parte, Tăriceanu a contrazis motivaţia lui Mircea Toader privind constatarea faptului că nu e treaba Parlamentului să soluţioneze acest caz, ci a instituţiilor abilitate, invocând instituţia comisiei de anchetă.

"Ba da, Parlamentul poate să constituie, cum s-a întâmplat şi în alte cazuri, comisii de anchetă pe problemele care sunt considerate de importanţă publică pentru a fi lămurite", a conchis Tăriceanu.

Liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, şi-a retras, miercuri, solicitarea adresată Comisiei juridice privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în cazul Sterling.

Citeşte aici mai multe despre cazul Sterling

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici