Tăriceanu: Dăncilă să ne scutească cu povestea că e femeie. Iohannis nu a vorbit decât de guvernarea toxică a PSD

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că răspunsurile lui Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă la întrebările presei nu reprezintă o dezbatere, "stereotipurile" fiind reluate. Liderul ALDE consideră că Iohannis ar fi trebuit să-şi prezinte programul iar Dăncilă "să ne scutească cu povestea că e femeie".

1716 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Dăncilă să ne scutească cu povestea că e femeie. Iohannis nu a vorbit decât de guvernarea toxică a PSD

Tăriceanu: Dăncilă să ne scutească cu povestea că e femeie. Iohannis nu a vorbit decât de guvernarea toxică a PSD

"Nu poate fi numită o dezbatere. Aceste discuţii cu presa, conferinţe de presă fără îndoială nu pot să ţină loc unei dezbateri adevărate, aşa cum ar fi fost normal. În toate ţările, de peste 40 de ani, au loc dezbateri cu candidaţii la prezidenţiale. Aseară, temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul preşedinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD-ului şi doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie şi că a fost jignită. Cred că este nevoie şi de altceva", a declarat, la RFI, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu susţine că ambii candidaţi la prezidenţiale au prezentat "nişte scuze" care nu reprezintă o explicaţie serioasă pentru refuzul unei dezbateri iar acest lucru este un deficit democratic.

"Preşedintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui şi să răspundă la nişte întrebări, poate unele incomode. Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. A funcţionat în calitate de prim-ministru şi este în momentul de faţă preşedinta partidului. (...) Astea sunt nişte scuze şi de o parte şi de alta, care nu ţin loc de o explicaţie serioasă pentru refuzul unei dezbateri. Mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm şi n-am avea nevoie de aşa ceva”, a explicat senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, l-a invitat pe contracandidatul său la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, la o dezbatere duminică, la TVR. Ea i-a transmis acestuia şi subiectele pe care le va aborda, ”un mic sprijin de îmbărbătare”.

"Uitaţi-vă în toate statele membre, există dezbateri între candidaţi. Este o responsabilitate pe care o avem faţă de cetăţenii care merg la vot. E jenant să îţi fie teamă de o dezbatere cu o femeie", a declarat liderul PSD.

Viorica Dăncilă i-a transmis lui Klaus Iohannis şi câteva teme care să fie abordate în dezbatere.

”Eu bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum. Îi voi da un mic sprijin de îmbărbătare şi îi voi da subiectele, să aibă suficient timp să pregătească nişte rspunsuri ceva mai pertinente decât celebrul ”ghinion”. (...) Domnule preşedinte, iată subiectele de duminică. 1. Aţi promis în campania electorală din 2014 că veţi renunţa la imunitatea oferită de funcţia prezidenţială. De ce i-aţi minţit pe români? 2. Cum v-aţi făcut datoria de preşedinte pentru care v-au ales şi v-au plătit cetăţenii dacă aţi stat mai mult în vacanţe decât la muncă?”, a adăugat Dăncilă.

Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta ”a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”. El a mai spus că marţi va organiza o dezbatere cu politologi şi formatori de opinie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici