Tăriceanu: De principiu nu sunt ”favorabil” suprataxării marilor averi propuse de UNPR

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că ”de principiu” nu este ”favorabil” propunerii UNPR în ceea ce priveşte suprataxarea marilor averi, menţionând că nu înţelege ”exact” la ce se referă măsura care ar putea duce la vinderea unor averi pentru plata impozitului.

121 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: De principiu nu sunt ”favorabil” suprataxării marilor averi propuse de UNPR

Tăriceanu: De principiu nu sunt ”favorabil” suprataxării marilor averi propuse de UNPR (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Tăriceanu a fost întrebat cum vede reiterarea propunerii UNPR pentru introducerea unei suprataxări a marilor averi.

”Aşa cum este ea formulată, nu înţeleg exact la ce se referă, este vorba de venituri, este vorba despre ceea ce constituie averea reprezentată de proprietăţi şi aşa mai departe? S-ar putea să ne trezim cu impozitarea marilor averi în situaţia în care unii nu vor avea bani să plătească taxele şi vor trebui să vândă averile. Şi asta e o soluţie, sigur, că putem să ne gândim la tot felul de variante. Eu nu spun că e o soluţie bună, nu agreez această idee dacă mă întrebaţi pe mine”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a menţionat că ”de principiu” nu este ”favorabil unor asemenea propuneri” deoarece personal are o ”abordare liberală”.

El a afirmat că se ”îndoieşte” de faptul că propunerea UNPR privind suprataxarea marilor averi o să se regăsească în contrucţia bugetară pentru 2015.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că formaţiunea sa îşi propune să reintroducă în dezbaterea parlamentară proiectul legislativ privind taxarea marilor averi.

„Vrem azi să reintroducem în dezbaterea publică două proiecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, şi vă aduceţi aminte că acum 3 ani doar două voturi în Parlament au făcut ca această lege să nu treacă, precum şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani”, a spus Oprea.

Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro să fie taxate cu 1%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici