Tăriceanu, despre acuzaţiile de abuz în serviciu: Sunt mulţi nepricepuţi care vorbesc tot felul de lucruri

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a răspuns, miercuri, acuzaţiilor potrivit cărora, prin semnarea hotărârii în cazul Dan Şova, a făcut un ”abuz în serviciu”, precizând că ”sunt foarte mulţi nepricepuţi care vorbesc despre tot felul de lucruri”.

446 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre acuzaţiile de abuz în serviciu: Sunt mulţi nepricepuţi care vorbesc tot felul de lucruri

Tăriceanu, despre abuzul în serviciu: Sunt mulţi nepricepuţi care vorbesc tot felul de lucruri (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă riscă ceva, prin semnarea hotărârii Senatului, privind votul în cazul Şova, din 25 martie, ţinând cont că există voci în spaţiul public care vorbeau despre un posibil abuz în serviciu, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Atâta vreme cât Senatul s-a conformat deciziei Curţii Constituţionale, nu ştiu care ar putea fi acuzaţia de abuz”.

Preşedintele Senatului a mai arătat că ”sunt mulţi nepricepuţi care vorbesc despre tot felul de lucruri”.

Senatorul PNL Alin Tişe a criticat, marţi, în şedinţa comisiei juridice, decizia Biroului Permanent de a trimite la Comisia juridică, pentru redactare, hotărârea în cazul Şova.

"Astăzi, Biroul Permanent, în frunte cu domnul Tăriceanu, a făcut un abuz. Nu are Comisia juridică, conform regulamentului de funcţionare, nicio atribuţie privind redactarea unor hotărâri privind un vot care s-a dat deja în plen. Avizul comisie pe cererea DNA a fost favorabil, s-a dus în plen, pentru vot final, nu mai avem competenţă mai departe", a explicat Tişe.

El a menţionat că: "asistăm la un refuz al preşedintelui Senatului de a semna un act, deşi în conformitate cu prevederile legale, aceste atribuţii aparţin preşedintelui Senatului".

"Dacă redactăm un proiect, trebuie să meargă în plen, mai departe? Sau la publicare în Monitorul Oficial? Comisia juridică nu are atribuţii în a redacta hotărâri care ulterior nu ajung în plen", a mai spus acesta.

"Această plasare de responsabilitate venită din partea Biroului Permanent este un abuz din partea membrilor săi. Ce putem face în Comisia juridică? Nu putem face decât o comunicare către Biroul Permanent, în care să comunicăm faptul că în urma votului din data de 25 martie, Comisia juridică a avizat favorabil cererea DNA. Aceasta este o opinie personală. Altfel, intrăm într-o sferă de competenţă care nu ne aparţine", a spus Tişe.

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova a fost aprobată, miercuri, în Biroul Permanent şi va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici