Video Tăriceanu, despre congresul ALDE: Cioloş poate o fi în plimbare pe la Madrid încercând să bată pe la uşi. USR dă târcoale

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există, în Congresul ALDE european, care are loc la Madrid, vreun punct privind excluderea formaţiunii sale din grupul european şi neagă speculaţiile privind afilierea lui Dacian Cioloş la grup, pentru că "nu are partid".

1020 afișări

"Ordinea de zi a Congresului nu conţine astfel de lucruri (n.r. excluderea ALDE). Subiectele sunt prezentate în Consiliul ALDE, afilieri, dezafilieri, nu există niciun punct referitor la excluderea ALDE România. Am auzit aceste lucruri, şi nu odată, văd că este o campanie de dezinformare teribilă. Cioloş, dar nu am auzit nici acest lucru, poate o fi în plimbare pe la Madrid încercând să bată pe la uşi care doar doar i s-or deschide. Dar nu există nimic pe ordinea de zi care să vorbească despre primirea domnului Cioloş. Există la ALDE posibilitatea primirii nu numai a partidelor, ci şi a persoanelor individuale. Dar nu am auzit şi nu apare pe ordinea de zi o solicitare individuală din partea domnului Cioloş pentru că domnul Cioloş, după cum ştiţi, nu are partid", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele ALDE spune că şi-a anulat deplasarea la Congresul ALDE European din cauza cererii DNA privind încuviinţarea urmăririi penale pe numele său, transmisă la Senat.

"Există, în schimb, USR, care ştiu că dă târcoale pe la Madrid în aceste zile. Mie îmi pare rău că nu am putut să merg, realmente, pentru că mi-aş fi revăzut prieteni cu care milităm în rândul formaţiunilor liberale de peste 25 de ani, se împlinesc în curând 30 de ani, sunt prieteni vechi. Am vorbit ieri (miercuri-n.r.) cu preşedintele partidului şi i-am explicat că, din cauza acestui dosar care a fost trimis la Senat privitor la începerea urmăririi penale, sigur că nu pot să merg pentru că trebuie să mă ocup de aceste lucruri puţin plăcute pentru mine şi care nu-mi dau posibilitatea participării la Congres, unde aş fi vrut să merg", a mai afirmat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anulat participarea la congresul ALDE european, care are loc la Madrid, în perioada 8-10 noiembrie.

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat că în cadrul Congresului ALDE european se va discuta şi situaţia excluderii ALDE România, cererea fiind formulată de un politician austriac în luna august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici