Tăriceanu, despre gestul PMP legat de "bileţelul roz": Diversiune politică, să deturneze atenţia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, miercuri, că gestul parlamentarilor PMP, inclusiv al Elenei Udrea, de a împărţi copii ale "bileţelului roz" transmis lui Traian Băsescu în 2005 este "o diversiune politică" prin care se încearcă deturnarea opiniei publice.

538 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre gestul PMP legat de "bileţelul roz": Diversiune politică, să deturneze atenţia

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"E foarte util, cred, pentru PMP, având în vedere legătura indisolubilă cu preşedintele Traian Băsescu, să încerce tot ce poate, ca diversiune politică, şi să deturneze atenţia opiniei publice", a spus acesta, întrebat cum comentează demersul Elenei Udrea şi al colegilor de la PMP care au împărţit copii ale "biletului roz" pe care el l-a trimis preşedintelui Traian Băsescu.

"Cred că a făcut foarte bine, pentru că vă dă şi dumneavoastră posibilitatea să citiţi ce scrie în acel bilet de însoţire a unei sesizări privind iregularităţi sau elemente nelegale care erau legate de o cercetare pe un dosar aflat la parchet", a continuat el.

Liderul PMP Elena Udrea şi alţi parlamentari ai partidului au protestat, miercuri, pe holurile Parlamentului, faţă de şedinţa comună a celor două Camere, ei având hârtii pe care scria "Trafic de influenţă", dar şi copia mărită a "bileţelului roz" transmis de Tăriceanu lui Traian Băsescu în 2005.

Udrea a precizat că parlamentarii PMP nu vor intra la şedinţa Parlamentului în care se discută cererea de demisie a preşedintelui Traian Băsescu şi a precizat că demersul lor este un răspuns la ceea ce se întâmplă în Parlament, "la tupeul maxim al majorităţii parlamentare, care de ani de zile boicotează justiţia, sabotează orice acţiune a DNA, atunci când e vorba de corupţie a parlamentarilor".

"Avem zeci de cazuri în care parlamentarii şi-au permis să voteze împotriva solicitării DNA în cazul în care DNA acuză parlamentarii şi, totuşi, astăzi majoritatea parlamentară în Parlament îşi permite să ceară printr-o scrisoare demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu pentru fapte pe care nu le-a făcut", a precizat Elena Udrea.

Ea a arătat că "e culmea tupeului" să vorbeşti de onoare atunci când în sala Parlamentului "se află oameni precum Isăilă, Chiuariu, Vosganian".

"Cât tupeu trebuie să aibă domnul Tăriceanu ca după ce a scris un astfel de bileţel să ceară demisia lui Traian Băsescu pentru fapte pe care preşedintele nu le-a făcut?", a mai spus Udrea, care a arătat că parlamentarii PMP aşteaptă şi autograf din partea lui Tăriceanu pe aceste bileţele.

Marţi, Partidul Mişcarea Populară a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, în episodul "bileţelul roz" din 2007, preşedintele Senatului declarând că are încredere în justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici