Tăriceanu, despre Iohannis: A spus inepţii. S-a trezit din somn şi a vrut să facă un atac politic

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este complet pe lângă subiect şi „a spus inepţii” atunci când şeful statului a vorbit despre legile justiţiei şi codurile penale în contextul intervenţiei tardive a poliţiei la Caracal.

471 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre Iohannis: A spus inepţii. S-a trezit din somn şi a vrut să facă un atac politic

Tăriceanu, despre Iohannis: A spus inepţii. S-a trezit din somn şi a vrut să facă un atac politic

„Declaraţia făcută acum de preşedinte arată planul politic pe care îl are. El vrea să folosească această tragedie pentru a amplifica emoţia să să creeze acea emoţie ca la Colectiv. Şi le face singur discursurile? I le face altcineva? A spus inepţii de la un cap la altul. Ce legătură au legile justiţiei? Chestiunile de ordin penal la care s-a referit, el nu ştie că ele urmează să primească avizul de constituţionalitate. Nu au intrat în vigoare. Nicio modificare la coduri nu vizau chestiuni legate de funcţionarea instituţiilor, raporturi politie şi procuratură care nu au funcţionat. E complet alături de subiect. Probabil superficialitatea cu care a tratat întregul mandat îl face să vorbească în acest fel”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică seara la Antena 3.

Liderul ALDE a mai spus că a discutat cu Viorica Dăncilă şi ambii au fost de acord că directorul STS trebuie demis, însă nu crede că preşedintele Iohannis va face acest gest pentru că are interese legate de „desfăşurarea alegerilor şi referendumului din 26 mai”.

„Am vorbit cu doamna Dăncilă şi am spus că ar trebui demis directorului de la STS şi nu numai el, ci şi cei de la Poliţie. Şi doamna premier mi-a spus că e necesar. Se vede clar că STS nu are capacitatea de a exercita această funcţie esenţială pe care şi-a luat-o, sistemul de la 112. Eu cred că are interese să nu accepte, cele legate de desfăşurarea alegerilor şi referendumului din 26 mai. Nu înţeleg de ce CSAT trebuie organizat marţi şi nu se poate organiza mâine, având în vedere stringenţa situaţiei. Eu cred că ar fi trebuit acţionat mult mai rapid. Încearcă să folosească în scop politic şi electoral această chestiune. Probabil acest lucru ar fi putut fi evitat dacă o intervenţie promptă ale organelor statului s-ar fi putut manifesta în timp oportun. Se încearcă pasarea vineri dintr-o parte în alta şi se găsesc aceste explicaţii aberante de modificare a codurile penale, a legilor justiţiei. Practic el s-a trezit din somn şi a vrut să facă un atac politic. Lăsând partea de introducere tot discursul a fost un atac la PSD-ALDE”, a conchis Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, duminică seară, Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiţiei în ultimii doi ani.

„Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima-legile justiţiei pe care am încercat să le amân, dar pe care nu am putut să le opresc în totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar ele trebuie reparate. Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii dacă are o minină decenţă. Le mai cer abrogarea modificărilor legilor justiţiei şi codurilor penale", a declarat Klaus Iohannis.

Taguri:
tăriceanu,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici