Tăriceanu, despre Iohannis: Dacă el era astăzi vicepremier al Guvernului, ce relaţie avea cu PSD?

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Congresul PLR, că o mână de lideri a trădat PNL pentru interese meschine şi i-a transmis lui Klaus Iohannis următoarea întrebare: ”Dacă el era astăzi vicepremier al Guvernului, ce relaţie avea cu PSD?”.

223 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre Iohannis: Dacă el era astăzi vicepremier al Guvernului, ce relaţie avea cu PSD?

Tăriceanu, despre Iohannis: Dacă el era astăzi vicepremier al Guvernului, ce relaţie avea cu PSD? (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Din păcate, anul 2014 este anul marii trădări din PNL. O mână de lideri pentru interese meschine au trădat PNL. Practic, anul acesta, PNL, aşa cum îl ştiu eu după '90, PNL care a activat până la venirea comunismului şi care reprezintă tradiţia şi istoria acestei ţări, a murit”, a afirmat Tăriceanu.

El a spus că aceştia au distrus USL, ”au vândul PNL lui Traian Băsescu” şi au trădat profund interesele PNL.

Klaus Iohannis făcea o remarcă că noi suntem fraţii PSD, cu o puternică notă peiorativă. Îl întreb pe Klaus Iohannis dacă el era astăzi vicepremier al Guvernului, ce relaţie avea cu PSD? Cum ar fi etichetat această relaţie? Fraţi cu PSD, PNL şi noi am fost din momentul în care s-a creat USL. Nu văd nimic criticabil în această postură, cu toate că avem propriile noastre referinţe”, a spus Tăriceanu.

El a mai arătat că trebuie să spună partenerilor externi că trădătorii nu sunt aici şi trebuie căutaţi în alte partide.

Tăriceanu a susţinut că Traian Bsescu este cel care a fost duşmanul PNL şi a încercat să rupă o bucată din acest partid.

”Cel care a fost duşmanul, nu adversarul PNL, de 10 ani, care a încercat să rupă PNL, care a rupt o bucată din PNL, a făcut totul să elimine PNL, este simpaticul domn Băsescu”, a arătat Tăriceanu, adăugând că el, cât a fost premier şi preşedinte al PNL, a zădărnicit acest lucru.

Tăriceanu a mai susţinut că acum PNL este un partid fără ideologie, identitate şi fără convingeri, asimilându-se cu cei de la PDL şi ajungând la o formaţiune amorfă.

Tăriceanu a mai arătat că Congresul PLR va desemna candidatul la Preşedinţie. El a precizat că, imediat după congres, va depune solicitarea ca PLR să devină membru ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu i s-a adresat premierului Victor Ponta, spunându-i că amândoi şi-au anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale, fiind puşi într-o ”cursă complicată”, dar amândoi vor duce o campanie civilizată.

”Domnule Victor Ponta, reprezentaţi cel mai puternic şi mare partid din România, amândoi nutrim convingeri proprii, nutrite din ideologiile partidelor noastre, amândoi vrem să facem bine cetăţenilor, şi dumneavoastră şi eu ne-am anunţat candidatura la prezidenţiale şi acest lucru ne pune într-o cursă complicată în care să-i convingem pe români că soluţiile proprii sunt cele mai bune”, a afirmat Tăriceanu. El a spus că se bucură că şi el şi Ponta împărtăşesc punctul de vedere de a avea o campanie civilizată şi să-i lase pe ceilalţi să aibă stilul care a dus la degradarea vieţii politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici