Tăriceanu: Diaconescu e de primit în PNL, dar nu se vine aşa şi se pleacă de la o zi la alta

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ar fi fost de acord cu primirea fostului lider social-democrat Cristian Diaconescu în rândul liberalilor, însă a criticat gestul acestuia de a pleca din PSD la trei zile după Congres.

29 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Diaconescu e de primit în PNL, dar nu se vine aşa şi se pleacă de la o zi la alta

Tăriceanu: Diaconescu e de primit în PNL, dar nu se vine aşa şi se pleacă de la o zi la alta (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Înrebat dacă l-ar fi primit pe Cristian Diaconescu în PNL, liderul deputaţilor PNL a răspuns: "Da. Sigur că da. De ce nu?".

"Dar problema nu este asta, problema este, cred, serioasă. Chiar dacă eu aş fi spus «Da, e de primit în PNL», un astfel de gest nu se face", a susţinut Tăriceanu.

Liderul PNL a precizat că Diaconescu nu trebuia să se retragă din PSD a treia zi după Congres.

"După ce eşti candidat la preşedinţia partidului, chiar dacă te retragi cu o zi înainte de Congres, nu pleci a treia zi. Nu este un gest de apreciat. Totuşi, oamenii sunt în partide datorită unor legături create de o viziune ideologică, de valori. Nu vii aşa şi pleci de la o zi la alta", a conchis Tăriceanu.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD. El a spus, miercuri seară, că, spre deosebire de colegii de partid, preşedintele PNL, Crin Antonescu l-a sunat, după apariţia zvonurilor legate de pretinsul şantaj şi posibila monitorizare, gest care l-a impresionat.

"Dacă cineva mi-ar fi pus în faţă atunci o adeziune la PNL, aş fi semnat-o", a adăugat el.

Diaconescu a menţionat, ulterior, că nu intenţionează să se înscrie în PNL, afirmaţia anterioară fiind una de întărire a gestului lui Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici