Tăriceanu: Din păcate, preşedintele României s-a pronunţat împotriva modificărilor Codului penal

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat regretul, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord cu modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală.

210 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Din păcate, preşedintele României s-a pronunţat împotriva modificărilor Codului penal

Tăriceanu: Din păcate, preşedintele României s-a pronunţat împotriva modificărilor Codului penal (Imagine: Andreea Alexandra/Mediafax Foto)

Tăriceanu a vorbit despre modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală, în timpul întâlnirii conducerii Senatului cu reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi din România.

Preşedintele Senatului consideră că disputa pe această temă a fost politizată.

"Din păcate, preşedintele României s-a pronunţat împotriva modificării acestor Coduri, în timp ce unii parlamentari au promovat mai multe propuneri legislative. Disputa pe aceste Coduri a fost politizată în aşa măsură, încât nici nu pare să mai conteze prea mult conţinutul acestor propuneri. Forţele politice care îl susţin pe preşedinte sunt împotriva oricăror modificări, iar celelalte forţe sunt pentru. Cam asta este situaţia şi mie mi se pare că este uşor absurd", a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi au experienţa şi expertiza să propună amendarea Codurilor.

"Aceia care pot aprecia calitatea şi minusurile acestor instrumente fundamentale, Codurile, sunteţi dumneavoastră şi tot dumneavoastră aveţi şi experienţa şi expertiza să propuneţi amendarea lor. Fără îndoială că nu e un lucru simplu. Am putea să aducem doar câteva corecţii punctuale Codurilor, dar este nevoie şi de o viziune, de o privire de ansamblu astfel ca aceste modificări să fie unele de substanţă şi de durată şi să nu fim în situaţia în care, ca martori a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani, să asistăm la permanente şi nesfârşite modificări legislative", a mai spus preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la o conferinţă de presă din luna mai, că nu este de acord cu modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală, apreciind că acestea sunt acte normative noi şi trebuie lăsate să funcţioneze un timp şi că el nu va accepta ca parlamentarii să facă modificări în interesul lor.

”Nu sunt de acord cu modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Codurile sunt acte normative noi şi ele trebuie lăsate să funcţioneze un timp pentru a vedea obiectiv dacă este nevoie de anumite modificări. Nu pot să accept ca parlamentarii să facă modificări la aceste acte normative în interesul lor. Dacă vor ajunge la promulgare, le voi respinge”, a spus atunci Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici