Tăriceanu, după mai multe luni de tăcere: „Miza proceselor împotriva mea nu este condamnarea în instanţă, miza este murdărirea mea”

  • Tăriceanu acuză, pe pagina sa de Facebook, că procesele împotriva sa au drept scop „murdărirea” a 30 de ani de carieră politică, discreditarea sa după ce a ieşit din prima linie politică, şi nu condamnarea sa.
  • Tăriceanu: „Cu cât se scurg selectiv mai multe documente din dosar, cu atât dosarul este mai subţire. Scopul este simplu de intuit: discreditarea celui acuzat, condamnarea lui/ei de către o opinie publică manipulată cu documente parţiale şi, în ultimă instanţă, influenţarea magistraţilor care judecă”
  • Fostul preşedinte al Senatului este la al treilea proces: „pe primul l-am câştigat, următoarele două ajung zilele acestea în faţa judecătorilor de la ICCJ”
6563 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, după mai multe luni de tăcere: „Miza proceselor împotriva mea nu este condamnarea în instanţă, miza este murdărirea mea”

Tăriceanu, după mai multe luni de tăcere: „Miza proceselor împotriva mea nu este condamnarea în instanţă, miza este murdărirea mea”

Tăriceanu afirmă, înaintea procesului în care DNA îl acuză de corupţie, că ar fi preferat să tacă şi să rămână cu frustrarea „faţă de aceste dosare mincinoase”, dar nu poate accepta discreditarea la adresa sa şi „murdărirea” carierei sale politice.
 
„Mi-am propus iniţial să nu mai fac comentarii cu privire la dosarele pe care mi le tot inventează procurorii puterii. Unul l-am câştigat, iar celelalte două ajung zilele acestea în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
 
Aş fi tăcut şi mi-aş fi înghiţit frustrarea justificată faţă de aceste dosare mincinoase bazate pe declaraţii smulse sub presiune şi promisiuni sau pe neînţelegerea rolului unui Preşedinte de Senat sau Prim-ministru. Mi-aş fi dus crucea cu discreţie şi stoicism ştiind că cei care mă cunosc sunt convinşi că nu am făcut nimic din lucrurile de care sunt acuzat pe nedrept, în vreme ce aceia care cred că procurorii au întotdeauna dreptate m-au condamnat deja. 
 
Dar e greu să taci atunci când vezi cum reînvie, dacă o fi murit vreodată cu adevărat, telejustiţia. Este un lucru cunoscut acela că atunci când procurorii nu au dovezi împotriva cuiva atacă sifonând în presă documente care nu reflectă deloc situaţia reală din dosar. Cu cât se scurg selectiv mai multe documente din dosar, cu atât dosarul este mai subţire. Scopul este simplu de intuit: discreditarea celui acuzat, condamnarea lui/ei de către o opinie publică manipulată cu documente parţiale şi, în ultimă instanţă, influenţarea magistraţilor care judecă. Este omenesc să te aştepţi ca şi judecătorii să fie influenţaţi de show-ul mediatic pe care procurorii îl pun în scenă şi să-şi zică în barbă: o ţară întreagă l-a văzut pe acuzat/ă la televizor, oare nu o să fiu eu blamat de opinia publică dacă îl/o achit aşa cum ar merita?
 
Miza acestor procese împotriva mea nu este condamnarea în instanţă, pentru că şi pentru nişte procurori iohannişti este destul de clar că dosarele sunt subţiri şi nici un judecător corect nu le va da vreodată dreptate! Miza acestor procese este murdărirea a 30 de ani de carieră politică. Este încercarea de ştergere cu buretele a tuturor realizărilor pe care le-am avut ca Prim-ministru. Miza este de a pune cu botul pe labe orice opozant al dlui Iohannis şi de a oferi poporului sânge în loc de pâine!
 
Procurorii DNA ştiu că nu au nici o dovadă împotriva mea, pentru că ştiu că nu am făcut nimic ilegal - nici în calitatea de Prim-ministru şi nici în cea de Preşedinte al Senatului - dar au o sarcina politică trasată de la cel mai înalt nivel al statului român! Şi pentru că ştiu că nici un judecător corect nu mă va condamna pe dosarele lor mincinoase, încearcă să mă condamne în opinia publică! Măcar aşa să-şi îndeplinească sarcina trasată de stăpânul lor!”, a scris Tăriceanu, vineri seara, pe pagina sa de Facebook

Mi-am propus iniţial să nu mai fac comentarii cu privire la dosarele pe care mi le tot inventează procurorii puterii....

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Vineri, 12 martie 2021

În urmă cu două săptămâni, postul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA într-un dosar de corupţie, în care este acuzat că în perioada 2007-2008, când era premier, ar fi primit de la reprezentanţii unei companii austriece foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici