Tăriceanu i-a eliberat din funcţie pe şeful AVAS şi pe alţi şapte secretari de stat

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnat deciziile de eliberare din funcţie, la final de mandat, a preşedintelui Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, şi a şapte secretari de stat, după ce săptămâna trecută a avizat retragerea din Guvern a altor demnitari.

28 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu i-a eliberat din funcţie pe şeful AVAS şi pe alţi şapte secretari de stat

Tăriceanu i-a eliberat din funcţie pe şeful AVAS şi pe alţi şapte secretari de stat (Imagine: Mediafax Foto)

Pe lista secretarilor de stat eliberaţi din funcţie, luni, la cerere se află Akos Derszi, Theodora Bertzi, Denisa Pătraşcu şi Valer Bindea (Ministerul Muncii), Cristina Pocora (Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul), Marian Petrache şi Paul Victor Dobre (Ministerul Internelor şi Reformei Administrative).

Premierul a aprobat şi eliberarea Elenei Roxana Badea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap.

Tăriceanu a transmis secretarilor de stat că nu le cere să demisioneze, deşi ocupă funcţii repartizate pe criteriu politic, şi că un astfel de gest rămâne la latitudinea fiecăruia, dar şi-a exprimat speranţa că aceştia vor avea "o atitudine demnă", indiferent dacă vor rămâne sau vor pleca din ministere.

Până în prezent, în urma acestei solicitări, din Guvern s-au retras 10 secretari de stat şi 15 consilieri de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici