Tăriceanu i-a vândut un apartament celei de-a doua foste soţii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vândut în anul 2013 un apartament în valoare de 146.000 de euro celei de-a doua foste soţii, Livia Popescu Tăriceanu, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie acest an.

348 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu i-a vândut un apartament celei de-a doua foste soţii

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

El declară, ca venituri realizate realizate în anul precedent, indemnizaţia sa de senator, care însumează aproape 59.000 de lei şi salariul celei de-a cincea soţii, Loredana Florentina Moise, care însumează circa 9.000 de lei.

Veniturile familiei Tăriceanu sunt completate de pensia anuală de 36.000 de lei, pe care cea de-a patra fostă soţie, Ioana, o plăteşte pentru fiul său.

Preşedintele Senatului a realizat în anul 2013 venituri din închirierea unui apartament în valoare totală de circa 40.400 lei.

În anul precedent, Tăriceanu a cumpărat un teren intravilan de aproximativ 2.400 mp în satul Ciofliceni din comuna Snagov.

Acesta menţionează că a dobândit, prin căsătorie, un autoturism Mercedez Benz fabricat în anul 2007, el având deja trei autoturisme Citroen, un autoturism Fiat şi unul Lancia, dar şi o motocicletă Triumph.

Pe de altă parte, el a vândut un autoturism de teren ARO M461, pentru 26.000 de lei.

Călin Popescu Tăriceanu declară că şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 60.000 de euro aparţinând soţiei.

El are de recuperat bani de la trei persoane pe care le-a împrumutat – Florin Nicolescu (126.675 lei), Cornel Căpriţă (15.000 euro), Ioana Wiesenthal (15.000 euro) – , precum şi de la firma Automotive Trading Services (299.000 euro).

Potrivit declaraţiei, Tăriceanu mai are de primit bani de la Automotive Trading Services, la care deţine părţi sociale de aproape 300.000 lei, respectiv profitul brut nerepartizat pentru anii 2007-2009 în valoare de peste 10.000.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici