Tăriceanu îi ia apărarea lui Toader: Nu cred că nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii/ Ce spune despre cererea DNA

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu crede că Tudorel Toader nu a făcut treabă la Ministerul Justiţiei, precizând că doar unii cred că poate nu a făcut destul. Liderul ALDE a precizat că nu a discutat, la întâlnirea miercuri în Parlament, cu Liviu Dragnea despre posibila remaniere a lui Toader.

799 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îi ia apărarea lui Toader: Nu cred că nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii/ Ce spune despre cererea DNA

Tăriceanu: Nu cred că Toader nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii

„Nu, n-am discutat despre chestinea aceasta (miercuri la Parlament cu Liviu Dragnea - n.r.). Toader nu face parte din ALDE. E pe un loc al PSD. Eu cred că Toader a avut nişte poziţii publice, nişte decizii importante pe care le-a luat care au contribuit la curăţarea justiţiei. Au fost oameni care l-au criticat cu sârg, cei din Opoziţie. Sunt oameni care l-au susţinut, printre care m-am numărat şi eu. Nu cred că Toader nu a făcut treabă. Nu a făcut destul, poate după unii. Dar întotdeauna dacă vrei să găseşti cuiva bube în cap, poţi găsi. Cred că moţiunea pică prost, pentru că eu nu aş vrea prin vot să dăm satisfacţie Opoziţiei. Nu ştiu dacă e invitată doamna Dăncilă în CEx să spună problemele sau domnul Toader”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară, la TVR 1.

Întrebat ce crede despre nemulţumirile din PSD la adresa lui Toader, liderul ALDE a răspuns: „Unele le înţeleg şi altele nu le înţeleg. Am avut un calendar în baza căruia spusesem că la 1 martie încheiem subiectul definitiv, dar a fost o lună jumate de întârziere. Azi Toader pare să nemulţumească pe toată lumea. Dacă va fi o decizie la nivelul premierului, sau CEx, nu stiu. Mâine (miercuri - n.r.) cel mai probabil va fi moţiunea simplă depusă pe justiţie. Eu am spus că nu pot să votez să fac parte din această acţiune. Eu cred că ar fi un cadou prea frumos pentru Opoziţie”.

Tăriceanu a adăugat că nu au fost discuţii în interiorul ALDE legate de o remaniere a miniştrilor partidului.

„Nu, nu am discutat de remaniere (în interiorul ALDE - n.r.). Remanierea va viza cei doi minişri pe lista PSD şi nu ştiu ce va decide Comitetul Executiv în PSD”, a conchis Tăriceanu.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri, la ora 12.00, la Parlament. Printre temele de discuţie ale social-democraţilor ar putea fi remanierea guvernamentală, cât şi calea de acţiune cu privire la Tudorel Toader, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. În interiorul partidului există nemulţumiri în legătură cu faptul că ministrul Justiţiei nu şi-a asumat prin OUG modificarea codurilor penale.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiţiei a greşit foarte mult şi că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză.

Tăriceanu şi Dragnea au avut o întâlnire, miercuri, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, miercuri, în jurul orei 16.00.

Tăriceanu, despre cererea DNA: Îi rog foarte mult să nu mai amâne. Acest dosar e instrumentat politic

 

Călin Popescu Tăriceanu i-a rugat pe senatori să nu mai amâne în niciun fel cererea procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul său, precizând însă că dosarul este unul instrumentat politic, „în buna practică a DNA”.

”Vreau să vă spun foarte clar dumneavoastră şi către spectatori şi colegii mei. Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să dea un răspuns cât mai rapid pentru a fi aprobată în Biroul permament. Acest dosar e unul instrumentat politic, în buna practică a DNA. Au venit cu 17.000 de pagini pentru ca acuzaţia să pară solidă. 17.000 de pagini şi de maculatură care au acuzaţii care nu stau în picioare. Eu nu pot să le recomand să voteze cumva. Fiecare au avut posibilitatea să se ducă la Comisie să cerceteze cele 17.000 de pagini să îşi formeze o opinie. Parlamentul nu poate fi un obstacol în faţa justiţiei, dar Parlamentul e chemat să analizeze acest sesizări. Senatorii sunt îndreptăţi să ia această decizie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară, la TVR 1.

Întrebat dacă este o victimă, liderul ALDE a replicat că este o ţintă pentru că este, în prezent, „cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidaţi ai preşedintelui”.

„Nu sunt victimă, sunt ţinţă, pentru că se apropie alegerile pentru funcţia supremă în stat şi sunt, în momentul de faţă, de departe cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidaţi ai preşedintelui. Îmi place asta cu sistemul. Sistemul funcţionează în continuare. Sunt anumite legături care în continuare funcţionează. Credeţi că s-au întrerupt brusc legăturile acestea şi obligaţiile pe care au unii faţă de ceilalţi. Revenirea lui Lazăr e simptomatică. El face parte din acest sistem”, a completat Tăriceanu.

Membrii Comisiei juridice din Senat au amânat, marţi, votarea raportului referitor la solicitarea procurorilor DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru a chema la dezbateri un reprezentant al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

DNA a solicitat Senatului, încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici