Tăriceanu l-a informat pe Dragnea despre vizita efectuată la Bruxelles

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au discutat, miercuri, despre vizita pe care preşedintele Senatului a efectuat-o la Parlamentul European, Tăriceanu povestindu-i liderului social-democrat despre întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles.

354 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu l-a informat pe Dragnea despre vizita efectuată la Bruxelles

Tăriceanu l-a informat pe Dragnea despre vizita efectuată la Bruxelles

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a discutat, miercuri, aproape o oră, cu Liviu Dragnea, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că Tăriceanu l-a informat pe Dragnea despre vizita efectuată, marţi, la Parlamentul European, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni.

„I-a povestit ce a făcut la Bruxelles”, au spus sursele citate.

Referendumul pentru familie şi remanierea guvernamentală dorite de Liviu Dragnea nu au fost discutate de cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare, au precizat pentru MEDIAFAX sursele menţionate.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum şi că partidul recomandă votanţilor săi să voteze conform conştiinţei.

Tăriceanu a adăugat că apreciază „în mod deosebit” activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi „e clar” că acesta nu trebuie schimbat din funcţie, şi că nu sunt motive de remaniere a vreunui ministru liberal-democrat. Acesta a mai spus că a fost întrebat la Bruxelles de intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august şi le-a vorbit liderilor ALDE european despre punctul de vedere al unui general francez.

Preşedintele Senatului, a mai precizat, în declaraţia de presă susţinută miercuri la Parlament, cu referire la posibilitatea ca Parlamentul să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu protocoalele încheiate între SRI şi Parchetul General în anul 2016, că iniţiativă "merită toată atenţia".

Tăriceanu a afirmat, după întâlnirea de marţi cu liderii grupului ALDE european de la Bruxelles, că aceştia sunt superficial informaţi când vine vorba de România, că citesc "ştirile pe un telefon" şi nu cunosc în amănunţime situaţia din ţara noastră.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în timpul reuniunii socialiştilor europeni, la Bruxelles, că este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă referendumul pentru familie, dar că PSD nu va face campanie.

”Partidul Social Democrat nu va face campanie. Nu va face campanie. Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a declarat Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici