Tăriceanu: Majorarea pensiilor cu 40% în septembrie nu e sustenabilă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat, duminică, la un post de televiziune, că majorarea pensiilor în septembrie cu 40%, potrivit legii, nu este sustenabilă. El l-a criticat pe ministrul de Finanţe, afirmând că, ”în loc să se ocupe de minister, stă toată ziua la televizor”.

1435 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Majorarea pensiilor cu 40% în septembrie nu e sustenabilă

Tăriceanu: Majorarea pensiilor cu 40% în septembrie nu e sustenabilă

”În momentul de faţă, majorarea de 40% nu e sustenabilă. Deficitul este foarte mare, iar ministrul de Finanţe se împrumută pe bandă rulantă. Ce trebuie guvernul să facă urgent e să ia măsurile de creştere a veniturilor bugetare, pentryu ca această apăsare pe buget a majorării pensiilor să se diminueze, ca să poată face faţă prevederilor legii. Acest lucru e posibil, dacă ministrul de Finanţe nu ar sta toată ziua pe la televizor să dea interviuri şi s-ar apuca să pună ordine în colectarea de TVA, a celorlalte venituri”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că sunt şi alte măsuri de economii care s-ar putea face

”Trebuie o viziune puţuin diferită, care să fie a unui ministru de Finanţe preocupat să-şi gestioneze cât mai bine ministerul”, a mai spus liderul ALDE..

La 1 septembrie intră în vigoare Legea pensiilor, care prevede o creştere cu 40% a pensiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici