Tăriceanu: Mărirea pensiilor cu 40% poate fi una dintre cheile relansării noastre

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că deşi orice om politic care susţine mărirea pensiilor cu 40%, potrivit legii, este considerat un sinucigaş politic, el susţine că această măsură poate fi una dintre cheile relansării României.

710 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Mărirea pensiilor cu 40%  poate fi una dintre cheile relansării noastre

Tăriceanu: Mărirea pensiilor cu 40% poate fi una dintre cheile relansării noastre

”Ştiu că orice om politic care, în această clipă, susţine mărirea pensiilor cu 40%, conform legii, este considerat un sinucigaş politic. Cine să aibă curajul să facă o asemenea propunere când aproape jumătate de milion de concetăţeni ai noştri şi-au pierdut locurile de muncă şi încă pe atâţia s-au întors din străinătate şi se uită după unul? La asta se adaugă propaganda găunoasă a guvernului care ne spune în fiecare zi cum fiecare bănuţ trebuie băgat în relansarea economică şi cum nu mai e loc şi pentru pensionari. Doar spune… pentru că de fapt banii se duc în puşculiţele de partid prin contracte oneroase date pe sub mână”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El susţine, însă, că există însă şi o altă abordare. Una curajoasă, una pro piaţă, una care să nu facă din mărirea pensiilor cea mai mare catastrofă care ni se poate întâmpla ci o reală oportunitate.

”Haideţi să vedem ce se întâmplă dacă se măresc pensiile cu 40% de la 1 septembrie, aşa cum e legea: 1. Se va face dreptate socială pentru mai mult de 1 milion de pensionari care trăiesc cu mai puţin de 800 lei pe lună. Da, sunt oameni care nu au stagii complete de muncă sau au lucrat toată viaţa la cooperativa agricola, dar tot concetăţeni de-ai noştri sunt. Şi toţi ştim că nu se poate trăi cu 800 lei pe lună. Aceşti bani suplimentari pe care îi vor încasa se vor întoarce rapid în economie pentru că ei îşi vor cumpăra cele necesare traiului (alimente, medicamente, îmbrăcăminte, sau utilităţile necesare). Banii lor vor întreţine focul producţiei de bunuri şi vor permite zeciilor de mii romani care astazi stau in somaj technic sa se reintoarca la muncă. Adică statul nu va mai da ajutoare sociale. În plus taxele şi impozitele pe produse şi pe muncă vor întoarce în visteria statului aproape jumătate din banii pe care i-au dat la mărire. Ca sa fie clar pentru toti: marirea cu 40% a acestor pensii mici este o chestiune de viata sau de moarte! Cine crede ca acesti concetateni ai nostri vor putea trai cu 800 de lei pe luna se minte! 2. Vor mai fi cel puţin alte 2,5 milioane de români care sunt acum cu pensii până în 1500 lei şi care vor primi o sumă de bani care le va face viaţa mai bună. Şi ei vor cheltui aceşti bani pe bunuri de strictă necesitate şi vor întoarce banii în economie. Cu câştigurile despre care am vorbit: locuri de muncă şi venituri la buget”, a exemplificat preşedintele ALDE.

”În această clipă guvernul Orban se mândreşte cu principala lui realizare: ajutor de şomaj tehnic pentru mai bine de un million de români. A fost un ajutor social necesar în faţa unei crize care a îngheţat economiile. Dar aceşti oameni nu vor să stea acasă pe ajutor de şomaj. O dată pentru că banii sunt puţini, şi în al doilea rând pentru că ei sunt oameni activi care nu vor să stea cu mâna întinsă la guvern. Dar locurile lor de muncă depind de consumul mărfurilor sau serviciilor pe care ei le produc. Şi în acest ciclu o mărire consistentă a veniturilor pentru cât mai mulţi oameni poate fi cheia succesului. De ce să dăm ajutoare pentru stat acasă când putem să încurajăm consumul mărind pensiile aşa cum ne-am angajat? Dacă guvernantii nu ar pleca de la premisa greşită că mărirea pensiilor este doar o pomană pe care o fac pensionarilor, le-ar fi mai uşor să ia decizia corectă. Dacă s-ar gândi că pensionarii de azi au susţinut la rândul lor alţi pensionary, nu li s-ar părea că mărirea pensiilor este un cadou nemeritat”, a adăugat Tăriceanu.

Totodată, liderul ALDE apreciază că mărirea cu 10% a pensiilor ar fi un ”cadou otravit”, pentru că această mărire nu acoperă nici măcar creşterea preţurilor din septembrie 2019 în septembrie 2020.

”Ştiu, o să fiu pus la colţ de oamenii sistemului, de politrucii guvernului, de analiştii care îşi iau soldele de la pădure, de toţi neavenitii care nu au creat un loc de muncă şi nu au plătit o chenzină în viaţa lor, dar realitatea este cea pe care v-o spun: mărirea pensiilor cu 40% poate fi una dintre cheile relansării noastre”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici