Video Tăriceanu: MCV a eşuat. Au fost atinse anumite obiective, dar au apărut abuzuri

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că, din punctul său de vedere, MCV a eşuat, afirmând că în ultimii 11 ani au fost atinse anumite obiective, dar au apărut abuzuri.

573 afișări

”Am spus de multă vreme că Mecanismul (de Cooperare şi Verificare, MCV - n.r.) a eşuat. Dacă la început au fost patru repere, aţi văzut că în ultimul raport au rămas 12. Deci de la 4 au rămas 12, ca să îmi înţelegeţi aluzia. Problemele semnalate in raport se găsesc şi în alte ţări şi va fi acest mecanism introdus şi în alte ţări. Eu cred că a fost un eşec. Ne trezim după 11 ani de MCV să constatăm că ce, anumite obiective au fost atinse, dar au apărut abuzuri, nerespectarea independeţei justiţiei prin protocoale abuzive.

Preşedintele Senatului a afirmat că premierul Viorica Dăncilă, în timpul dezbaterii de la Strassbourg, "pus punctul pe i România nu e în situaţia să fie comparată cu alte ţări", în contextul comparaţiei cu Ungaria sau Polonia.

"Haideţi să vedem dacă România va arăta că nu are disponibilitate la dialog, nu va fi capabilă să îşi argumenteze deciziile, e o chestiune ipotetică. Eu iau declaraţiile domnului Timmermans care începe să achieseze la unele lucruri sesizate, precum protocoalele secrete. Dacă ar recunoaşte în MCV protocoalele, abuzurile în justiţiei, ar însemna recunoaşterea unui eşec al mecanismului şi de aceea are această atitudine", a mai spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici