Tăriceanu: Miercuri putem discuta în plen cazul Oprea dacă întocmeşte Comisia juridică raportul

Cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Gabriel Oprea ar putea fi dezbătută şi votată miercuri în plen, dacă senatorii din Comisia juridică întocmesc raportul, a anunţat marţi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

110 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Miercuri putem discuta în plen cazul Oprea dacă întocmeşte Comisia juridică raportul

Tăriceanu: Miercuri putem discuta în plen cazul Oprea dacă întocmeşte Comisia juridică raportul (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

"Nu ştiu când întocmeşte raportul Comisia juridcă, dacă Comisia juridică va întocmi raportul eu am discutat cu colegii mei, în principiu mâine (miercuri –n.r.) este zi de plen, putem să convocăm penul şi să dăm votul pe marginea solicitării adresate Senatului", a declarat preşedintele Senatului, după şedinţa Biroului Permanent.

Referitor la cererea trimisă de Gabriel Oprea Comisiei juridice de a retrimite dosarul procurorilor întrucât nu este de competenţa DNA, ci a Parchetului General, Tăriceanu a spus că scrisoarea va fi pe masa Comisiei juridice, unde se va decide ce se întâmplă cu dosarul.

"Scrisoarea va fi pe masa Comisiei juridice care va considera dacă este nevoie de o acţiune pe baza acelei scrisori. Ceea ce vă pot spune este că solicitarea Parchetului nu a fost adresată Senatului de ridicare a imunităţii unui senator ci unui fost munistru, care în momentul de faţă este membru al Senatului şi de aceea scrisoarea a fost adresată direct Senatului, şi nu prin intermediul ministrului Justiţiei", a mai spus Tăricenau.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici