Tăriceanu: Nu mă cramponez de funcţia de preşedinte al Senatului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu se "cramponează" de funcţia pe care o deţine în prezent, dacă majoritatea parlamentară se va schimba şi se va pune problema înlocuirii sale la şefia Senatului.

264 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu mă cramponez de funcţia de preşedinte al Senatului

Tăriceanu: Nu mă cramponez de funcţia de preşedinte al Senatului (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Poziţia pe care o ocup este rezultatul unui vot al actualei majorităţi parlamentare. Dacă se va schimba majoritatea parlamentară, atunci sigur se poate pune problema alegerii unui nou preşedinte al Senatului, unui alt preşedinte al Senatului. Eu nu mă cramponez de această funcţie. Dar atâta vreme cât am avut un vot din partea colegilor mei, ocup această poziţie, care este una de reprezentare a Senatului şi nimic mai mult", a spus el.

În ceea ce priveşte încercările Opoziţiei de a schimba actuala majoritate parlamentară din Senat, el apreciat că situaţia "seamănă puţin cu povestea cu steagurile relatată de Ghiţă Pristanda în piesa lui Caragiale".

"În fiecare săptămână mai sunt racolaţi câţiva senatori, aşa încât probabil că într-o zi o să ne trezim că grupul este mai mare decât numărul senatorilor aleşi în Senat", a completat acesta.

Întrebat dacă reprezentanţii grupului PNL din Senat au transmis conducerii acestei Camerei semnăturile strânse în vederea întocmirii unui proiect de hotărâre privind revocarea sa din funcţie, Tăriceanu a spus: "Până în momentul de faţă nu am cunoştinţă de aşa ceva. Dacă sunt strânse mai mult de o treime, foarte bine".

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, că liberalii au început strângerea de semnături în rândul senatorilor pentru proiectul de hotărâre care vizează revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

”E unul dintre obiectivele noastre să creăm o majoritate la Senat şi să schimbăm conducerea Senatului, normal că am început să strângem semnături pentru proiectul de hotărâre în cadrul grupului de senatori ai PNL, urmând ca după aceea să ne adresăm şi altor senatori, sperând să facem o majoritate care să voteze pentru acest proiect de hotărâre”, a spus Atanasiu.

El a menţionat că până în prezent au semnat şi o serie de parlamentari neafiliaţi care au fost prezenţi la şedinţa de plen de miercuri, evitând să precizeze dacă până acum între semnatari se numără Mircea Geoană.

Prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că revocarea preşedintelui Senatului ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Atanasiu a menţionat că doreşte ca numărul de semnături strânse pentru revocarea lui Tăriceanu să depăşească jumătate plus unu din numărul total al senatorilor.

El a afirmat că între motivele invocate pentru înlocuirea lui Tăriceanu se numără faptul că în urmă cu o săptămână preşedintele Senatului ar fi încuviinţat încălcarea Regulamentului prin nealocarea unei poziţii de membru în Biroul Permanent al acestei Camere din partea PNL, conform algoritmului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici