Tăriceanu: Nu vom vota prelungirea stării de alertă. Am anunţat de acum două săptămâni

  • Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota prelungirea stării de alertă
  • El consideră prelungirea stării de alertă, o „manevră” a Guvernului Orban
1934 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu vom vota prelungirea stării de alertă. Am anunţat de acum două săptămâni

Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota prelungirea stării de alertă, afirmând că aceasta este o „manevră” a premierului Ludovic Orban, care „este cu inima cât un purice” să nu se confrunte cu o moţiune de cenzură.
 
„Am anunţat încă de acum 2 săptămâni că nu vom vota prelungirea stării de alertă pentru motive bine întemeiate care ţin şi de latura sanitar- medicală şi de latura economică. Aşa cum văd că decurg lucrurile, Guvernul cred că ştia de mai multe zile că trebuie să pregătească prelungirea stării de alertă printr-un proiect de hotărâre care să fie trimis Parlamentului. Având în vedere că nici până acum nu au elaborat proiectul de hotărâre de guvern, s-ar putea să mai dureze. Nu ar fi o chestiune surprinzătoare. Săptămâna trecută, dacă pornim de la mare la mic, Ministrul Educaţiei anunţa că de pe 15 se vor redeschide grădiniţele şi creşele particulare, nu înţeleg de ce doar cele particulare, pentru că părinţii care au copiii în sistemul public sunt şi ei extrem de interesaţi şi doritori să se redeschidă grădiniţele şi creşele, şi am aflat ulterior că ordinul nu e pregătit. Deci, guvernul ăsta e depăşit la toate capitolele. Ei nu sunt în stare să îşi stabilească un calendar de care să se ţină”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
 
El a mai spus că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să aibă o discuţie cu liderii din Legislativ.
 
„Din punct de vedere politic, văzând care e poziţia Parlamentului, a noastră, a dlui Ponta, a dlui Ciolacu, ar fi trebuit să vină la o discuţie în care să explice ce măsuri doresc să ia. Şi noi nu suntem absurzi. Dar, vă dau un exemplu, nu sunt de acord sub nicio formă cu menţinerea stării de alertă la nivelul întregului teritoriu al României. Starea de alertă se poate decide pe anumite judeţe, pe un judeţ, pe o localitate sau două, pe o arie geografică bine definită, acolo unde este într-adevăr un pericol epidemiologic. Nu pui toată ţara în blocaj, să o menţii în blocaj în continuare. Economia este la pământ. Aşteptăm de pe 1 iunie programul Guvernului de redresare a economiei. Guvernul a făcut cel mai puţin, Guvernul nostru a făcut cel mai puţin dintre toate ţările europene din perspectiva redresării economice. Sunt datele oficiale comunicate de FMI”, a adăugat liderul ALDE.
 
De asemenea, liderul ALDE a mai afirmat că prelungirea stării de alertă este o „manevră” a premierului Ludovic Orban, care „este cu inima cât un purice” să nu se confrunte cu o moţiune de cenzură.
 
„Sigur că suntem foarte nemulţumiţi şi dacă prelungirea stării de alertă nu e decât o soluţie ca să permită clienţilor politici să facă aprovizionare cu măşti şi alte materiale şi echipamente medicale, evident că nu vom accepta. Aduceţi-vă aminte că Guvernul a promis că de pe 1 iunie distribuie măşti. Nu s-a distribuit nicio mască. Nu ştiu cum primăriile de sector din Bucureşti au reuşit să distribuie ele în locul Guvernului. Cred că prelungirea stării de alertă este o manevră a domnului Orban, care este cu inima cât un purice ca nu cumva să avem posibilitatea să depunem o moţiune de cenzură, care să dea jos Guvernul pe care îl conduce, un Guvern de incapabili”, a mai spus Tăriceanu.
 
Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă ar putea fi adoptată în şedinţa Executivului de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici