Tăriceanu: Oprea conduce un partid cu reguli democratice.Cu Băsescu chiar nu doresc să am de-a face

Călin Popescu Tăriceanu a comentat că singurul partid cu care şi-a propus să nu colaboreze este partidul lui Traian Băsescu, precizând că "sunt persoane în România cu care chiar nu doreşte să aibă de-a face", în timp ce despre Gabriel Oprea spune că are un partid care respectă reguli democratice.

1252 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Oprea conduce un partid cu reguli democratice.Cu Băsescu chiar nu doresc să am de-a face

Tăriceanu: Oprea conduce un partid cu reguli democratice.Cu Băsescu chiar nu doresc să am de-a face (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Copreşedintele ALDE a declarat, duminică seara, la Digi 24, că obiectivul formaţiunii sale este să participe la alegerile locale pe liste proprii şi să obţină un scor de două cifre la scrutinul legislativ. El a mai spus că vor exista înţelegeri cu PSD doar punctual, la nivelul unor organizaţii locale.

"Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil că acel lucru îl vom face, dar aceste înţelegeri locale nu vor face parte dintr-un document pentru că lăsăm o mare libertate organizaţiilor locale", a spus Tăriceanu referitor la acordul pe care formaţiunea sa ar fi urmat să-l semneze cu social-democraţii, după modelul protocolului PSD-UNPR.

Întrebat dacă Gabriel Oprea i se pare un partener politic frecventabil, preşedintele ALDE a răspuns că "domnul Gabriel Oprea conduce un partid care se comportă după regulile democratice".

"Dacă discutăm despre frecventabilitate, sunt persoane în România cu care chiar nu doresc să am de-a face. Cum ar fi dl. Băsescu şi partidul dânsului. În calitate de preşedinte a făcut extrem de mult rău. Chiar am discutat cu colegii mei dacă ne-am propus cu cineva să nu colaborăm, acesta este partidul domnului Băsescu", a adăugat liderul ALDE.

Întrebat despre ancheta DNA în cazul Oprea, preşedintele Senatului a făcut apel la prezumţia de nevinovăţie şi a reluat afirmaţiile legate de "excesele şi abuzurile în Justiţie".

"Eu nu pot să apreciez şi cred că este rolul instanţei să aprecieze dacă domnul Oprea a folosit în mod abuziv sau nu coloana cu antemergător de poliţie. Cred că domnul Oprea trebuie să se bucure ca orice alt cetăţean de prezumţia de nevinovăţie", a comentat el.

De asemenea, întrebat dacă într-o ţară cu o democraţie mai solidă decât România un politician asupra căruia planează astfel de acuzaţii ar mai candida la următoarele alegeri, având în vedere şi faptul că un om şi-a pierdut viaţa, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că "întrebarea este foarte bună", dar fiecare acţionează după cum consideră că este mai bine.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici