Tăriceanu pregăteşte o discuţie cu asociaţii ale magistraţilor pe tema "responsabilităţii justiţiei"

Puterea judecătorească trebuie să ţină cont de responsabilitatea sa pentru a nu produce crize politice, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, adăugând că a propus Comitetului Executiv al PSD să se discute pe această temă cu asociaţii ale magistraţilor.

419 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu pregăteşte o discuţie cu asociaţii ale magistraţilor pe tema "responsabilităţii justiţiei"

Tăriceanu pregăteşte o discuţie cu asociaţii ale magistraţilor pe tema "responsabilităţii justiţiei" (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Puterea judecătorească, care este o putere esenţială a statului, trebuie întotdeauna să ţină cont şi de responsabilitatea pe care o are pentru a nu produce crize politice de genul celei în care suntem astăzi sau în care am putea să fim. Lucrurile acestea trebuie discutate cu cei care sunt factori activi, societate civilă, asociaţii profesionale, şi în acest sens, săptămâna viitoare, după ce vom trece de moţiunea de cenzură, la Senat, ca o continuare a discuţiilor pe care le-am avut cu Consiliul Superior al Magistraturii, am propus, cu acordul colegilor mei, să facem o întâlnire cu asociaţiile profesionale a magistraţilor - judecători, procurori - tocmai pentru că văd că există serioase preocupări, serioase frământări şi, aş spune mai mult decât atât, îngrijorări, temeri, cu privire la funcţionarea corectă a justiţiei în România. Dacă nu vom reda încrederea cetăţenilor în actul de justiţie, atunci sigur că nu putem să vorbim despre statul de drept şi drumul este pavat pentru derapaje de la democraţiei şi instalarea unui regim autoritar, aşa cum s-a încercat în perioada regimului Băsescu", a spus Tăriceanu.

El a participat, alături de ceilalţi lideri ai coaliţiei, la şedinţa în care Comitetul Executiv al PSD şi-a anunţat sprijinul pentru preşedintele partidului, premierul Ponta.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici