Tăriceanu, prima reacţie politică, după publicarea rapoartelor GRECO: Aceiaşi experţi care nu au avut nimic de comentat despre protocoale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat, marţi, după publicarea rapoartelor GRECO, precizând că experţii Grupului Statelor contra Corupţiei (GRECO) nu au avut nimic de comentat însă despre dezvăluirile din ultimii ani privind protocoalele sau dosarele făcute la comandă.

731 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, prima reacţie politică, după publicarea rapoartelor GRECO: Aceiaşi experţi care nu au avut nimic de comentat despre protocoale

Tăriceanu, despre GRECO: Aceiaşi experţi care nu au avut nimic de comentat despre protocoale

"Raportul GRECO privind România a fost publicat pe http://www.just.ro/ sau, mai bine zis, părerea unor experţi străini despre justiţia din România a fost publicată. Aceiaşi experţi care nu au avut nimic de comentat despre dezvăluirile din ultimii ani (vezi protocoalele secrete, dosare făcute la comandă, sentinţe venite din pădurile patriei, secţii ilegale de investigarea magistraţilor, etc)", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele ALDE a ataşat mesajului o postare a preşedintelui Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, pentru comparaţie. În postarea respectivă, Dana Gîrbovan precizează că e inadmisibilă maniera în care cei şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au boicotat ultimele patru şedinţe, se folosesc de raportul GRECO pentru a bloca aplicarea unei legi în vigoare şi transmite că niciun stat nu a implementat încă toate recomandările GRECO, deşi evaluările au fost lansate în urmă cu mai bine de 6 ani.

"Analiza rapoartelor GRECO relevă şi diversitatea foarte mare a sistemelor judiciare din statele UE şi de ce nu este posibilă aplicarea unor soluţii unice peste tot. Ca atare, a pretinde agresiv şi a bate cu pumnul în masă pentru a implementa imediat şi fără discuţie nişte recomandări GRECO relevă o necunoaştere crasă a modului în care aceste instituţii funcţionează în raport cu statele membre", susţinea la acea vreme Dana Gîrbovan.

Ministerul Justiţiei a publicat, marţi, cele două rapoarte GRECO la adresa României.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici