Tăriceanu propune modificarea Constituţiei: Un preşedinte să nu mai pună în practică orice fantezie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este de acord cu schimbarea Constituţiei, pentru ca un şef de stat care visează nişte întrebări „fără subiect şi predicat pentru un referendum inutil” să nu mai poată pune în practică, pe banii românilor, orice fantezie.

1734 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu propune modificarea Constituţiei: Un preşedinte să nu mai pună în practică orice fantezie

Tăriceanu propune modificarea Constituţiei: Un preşedinte să nu mai pună în practică orice fantezie

„Sunt de acord cu domnul Iohannis! Da, dragi români, domnul Iohannis are dreptate! Constituţia României trebuie modificată! Trebuie modificată în asemenea fel încât un Preşedinte al Republicii, care noaptea visează nişte întrebări fără subiect şi predicat pentru un referendum inutil să nu mai poată să pună în practică, pe banii şi munca românilor, orice fantezie! Da, Constituţia trebuie modificată în asemenea fel încât să existe un filtru între fanteziile unui Preşedinte şi punerea lor în practică! Cred că este necesar ca cea mai înaltă instanţă din România, Curtea Constituţională, să spună dacă întrebările acestui referendum inutil sunt constituţionale, dacă ele nu încalcă drepturi şi libertăţi ale cetăţeanului sau dacă nu au decât un scop electoral”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Facebook.

Liderul ALDE a adăugat că întrebările la referendum au băgat şi mai mult oamenii în ceaţă.

„Întrebările domnului Iohannis ne-au băgat pe toţi într-o ceaţă şi mai adâncă! Înţelegem din ele că domnul Iohannis nu are nici o problemă cu graţierea unui criminal sau violator, dar este ferm convins să ţină la beci pe cel care a comis o faptă de corupţie! Înţelegem, de asemenea, că dl Iohannis vrea ca oricine să poată contesta ordonanţele guvernului la Curtea Constituţională! Când s-a gândit la oricine, a avut în vedere Bundestagul, Duma sau primarul din Fierbinţi? Am crezut că acest referendum e doar unul inutil, menit să-l aducă pe dl Iohannis mai devreme în campania pentru al doilea mandat!”, a completat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că de fapt întrebarea referendumului este alta şi anume dacă românii sunt de acord ca un şef de stat incapabil să pună o întrebare în limba română ar trebuie să poată candida la o funcţie publică în stat.

„Acum, după ce am văzut cele 2-3 întrebări, cred că acest referendum este o ruşine! De fapt, întrebarea acestui referendum este alta: sunteţi de acord ca un preşedinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcţie publică în statul român?”, a conchis Tăriceanu.

Klaus Iohannis a semnat joi decretul de organizare a refernumului din 26 mai.

Întrebările sunt: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici