Tăriceanu: România să facă demersuri să fie inclusă între ţările ameninţate de conflictul ucrainean

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că România trebuie să facă demersuri oficiale pentru a fi inclusă, alături de ţările baltice şi Polonia, în rândul statelor care sunt direct ameninţate de extinderea conflictului din Ucraina.

298 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: România să facă demersuri să fie inclusă între ţările ameninţate de conflictul ucrainean

Tăriceanu: România să facă demersuri să fie inclusă între ţările ameninţate de conflictul ucrainean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că reacţia ţărilor occidentale şi a SUA pare destul de slabă în raport cu agresivitatea de care dă dovadă Federaţia Rusă.

"Legat de situaţia extrem de gravă din Ucraina vecină, sunt două lucruri pe care doresc să le menţionez. Mi se pare că, până în momentul de faţă, reacţia ţărilor occidentale şi a SUA pare destul de slabă, destul de moale, în raport cu agresivitatea de care dă dovadă Federaţia Rusă. Ne-am imaginat că după ocuparea Crimeei şi alipirea ei la Rusia va fi o situaţie de calm, dar iată că evoluţiile recente din Ucraina ne dovedesc contrariul. Apreciez că este nevoie din partea României să facă demersuri oficiale pe lângă partenerii occidentali ca România să fie inclusă alături de ţările baltice şi Polonia în rândul ţărilor care sunt direct ameninţate de extinderea acestui conflict din vecinătate", a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, demersurile care trebuie făcute sunt cele de protecţie suplimentară, "măsuri conjugate care să asigure României, ca ţară membră a NATO, garanţii de securitate suplimentare".

Preşedintele Senatului a participat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la ceremonia de închidere a exerciţiului militar Dacian Viper 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici