Tăriceanu: Trebuie să găsim o soluţie pentru votul în diaspora pentru parlamentarele din 2016

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că în ceea ce priveşte votul pentru românii din străinătate ar trebui să se găsească o soluţie tehnică şi legislativă în perioada următoare, astfel încât sistemul convenit să fie aplicat la parlamentarele din 2016.

151 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Trebuie să găsim o soluţie pentru votul în diaspora pentru parlamentarele din 2016

Tăriceanu: Trebuie să găsim o soluţie pentru votul în diaspora pentru parlamentarele din 2016 (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Tăriceanu a fost întrebat când crede că va putea fi introdus votul prin corespondenţă solicitat pentru diasporă.

Cred că e pripit să vorbim despre un anumit tip de vot, prin corespondenţă, electronic, sunt mai multe variante care pot fi luate în calcul, dar trebuie analizate fiecare. Ceea ce cred că este obligatoriu, având în vedere alegerile din 2016, alegerile parlamentare (...) pentru care să fim gata din vreme cu o soluţie viabilă, o soluţie eficientă pentru a permite votul tuturor românilor care doresc să-şi exprime în mod constituţional opţiunea de vot”, a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a estimat că discuţiile asupra soluţiei privind votul pentru diaspora ar putea să înceapă din luna februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici