Tăriceanu: Trecerea PNL de la ALDE la PPE se explică prin dorinţa lui Antonescu de a fi preşedinte

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, miercuri, că decizia PNL de a trece la grupul Popularilor Europeni se explică prin dorinţa nemăsurată lui Crin Antonescu de a ajunge cu orice preţ preşedinte, iar mişcările pe care le face acesta vor duce partidul în braţele lui Traian Băsescu şi la dispariţie.

317 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Trecerea PNL de la ALDE la PPE se explică prin dorinţa lui Antonescu de a fi preşedinte

Calin Popescu Tariceanu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează decizia PNL de a trece de la grupul ALDE la cel al Popularilor Europeni în Parlamentul European, fostul premier a răspuns: "Există probabil o explicaţie politică. (...) În spate este această dorinţă nemăsurată a domnului Antonescu de a ajunge cu orice preţ preşedinte şi mişcările pe care le face se înscriu pe această orbită care va duce PNL în braţele preşedintelui Traian Băsescu, lucru care va duce la dispariţia PNL de pe scena politică prin absorbţia, înghiţirea lui, destructurarea lui. Acesta va fi sfârşitul pe care îl preconizez şi la care nu vreau să fiu, în niciun caz, parte. Nu vreau să împărtăşesc această soartă a PNL", a spus Tăriceanu.

El a subliniat că nu se regăseşte în decizia luată de PNL de "a abandona liberalismul", susţinând că schimbările bruşte de direcţie "aproape că devin o marcă caracteristică pentru PNL". "Sunt foarte dezamăgit şi supărat în legătură cu decizia pe care PNL a luat-o în legătură cu abandonarea familiei europene de care era legat nu numai datorită unor contacte personale bazate pe încredere, dar mai ales pentru că împărţeam aceleaşi valori şi idei.

"Pentru mine este aproape de neînţeles cum o asemenea decizie poate fi luată cvasi-instantaneu, fără nicio dezbatere în cadrul partidului, ca şi când abandonarea principiilor şi ideologiei cu care te-ai identificat este un lucru firesc. O asemenea trădare, după mine, este inacceptabilă şi în asemenea condiţii eu nu mă regăsesc în alegerea pe care PNL a făcut-o de a se alătura PPE", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit afirmaţiilor sale, decizia PNL reprezintă un nou act de trădare a electoratului liberal. "Eu cred că liberalismul nu a murit. Dacă ne uităm la voturile de la europarlamentare, 800.000 de cetăţeni s-au exprimat în favoarea PNL care să îi reprezinte în PE. Eu cred că aceşti cetăţeni, dacă ar fi dorit să fie reprezentaţi de PPE sau PSE, ar fi avut ce să voteze. Votau altceva decât PNL. Eu cred că este un nou act de trădare a electoratului, aşa cum a fost şi la ruperea USL şi la ieşirea de la Guvern şi cred că este condamnabil", a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici