Tăriceanu: Un amplu aparat de propagandă a fost activat pentru desfiinţarea Senatului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a condamnat, marţi, la şedinţa solemnă prin care se celebrează 150 de ani de la înfiinţarea acestei Camere, tentativa de desfiinţare a Senatului şi campania mediatică ”de un populism strident” făcută în acest sens.

476 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Un amplu aparat de propagandă a fost activat pentru desfiinţarea Senatului

Tăriceanu: Un amplu aparat de propagandă a fost activat pentru desfiinţarea Senatului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Regret profund că, în ultimii ani, a trebuit să fim martorii unei tentative de desfiinţare a Senatului. În acest scop a fost activat un amplu aparat de propagandă, care făcea abstracţie de interesul naţional, de experienţa istorică a statului român şi de opiniile specialiştilor români şi străini. O campanie mediatică de un populism strident, instrumentalizând o cunoaştere încă precară a tradiţiilor naţionale din partea unei părţi a cetăţenilor, a culminat, în 2009, cu un referendum pentru desfiinţarea Senatului”, a spus el.

Tăriceanu a menţionat că referendumul a fost contestat de numeroase organizaţii ale societăţii civile din cauza organizării lui ca parte a alegerilor prezidenţiale şi pentru faptul că nu a avut la bază o argumentaţie solidă de ordin istoric sau naţional şi nici o confruntare efectivă de idei în urma căreia alegătorii să îşi exprime opţiunea în cunoştinţă de cauză.

”Singurele argumente au fost cele comune tuturor tentativelor de limitare a democraţiei întâlnite în Europa în secolul XX, anume necesitatea economiiilor la buget şi îngrădirea corupţiei”, a afirmat preşedintele Senatului.

La cererea sa, participanţii la şedinţa solemnă au ţinut un moment de reculegere în memoria foştilor preşedinţi ai Senatului care au plătit cu viaţa pentru activitatea lor politică şi parlamentară şi pentru ideile pe care le-au exprimat în sprijinul democraţie, Nicolae Iorga şi Constantin Argetoianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici